سود رستوران یا درآمد رستوران، یکی از مهمترین عواملی است که باید توسط صاحبان رستوران مورد توجه قرار گیرد. با مدیریت صحیح درآمد رستوران، میتوان به موفقیت این کسبوکار کمک کرد.
سود رستوران چقدر است؟ هنگامی که با رستوران داران گرد هم میایم معمولترین پرس و جویی که به عمل می آید آن است که:
- حاشیه سود رستوران چقدر است؟
- متوسط سود رستوران چقدر است؟
- حاشیه سود رستوران چگونه محاسبه می شود؟
پارامتر های زیادی برای تعیین موفقیت رستوران وجود دارد حاشیه سود خالص یک تصویر واضحی به شما می دهد که رستوران تا چه زمانی در بلند مدت بقا خواهد داشت.
میانگین حاشیه سود رستوران ها متفاوت است، باید شاخص های کارایی رستوران K1OI را یاد بگیرید.
در یک رستوران مناسب و مقبول حاشیه سود بالای 20% در نظر گرفته می شود.
حاشیه سود خالص یک رستوران را چگونه محاسبه می کنیم؟
حاشیه سود خالص یک رستوران برای یک دوره با تقسیم درآمد خالص به میزان فروش محاسبه می شود.
حاشیه سود خالص = درآمد خالص / فروش ناخالص *100
درآمد خالص = درآمد ناخالص _ هزینه های اجرایی
درآمد ناخالص ، درآمد حاصل از فروش غذا ، نوشیدنی و کالاهای اضافی است که در عملیات حرفهای معمولی حاصل نمی شود.
برای مثال، سود حاصل از فروش اثاثیه یا تجهیزات صنعتی آشپزخانه یک رستوران قدیمی به درآمد ناخالص رستوران اضافه نمی شود.
هزینه های اجرایی، هزینه های است که برای راه اندازی رستوران منجر میشوید ، مثل قیمت تک تک اشیاء، اجاره، دستمزد، تجهیزات و استهلاک آنها، ابزارها، بهره، مالیات، تعمیرات و پشتیبانی.
برای مشاهده مقاله درآمد فست فود کلیک کنید. همچنین محصولات لوازم فست فود نیز در فروشگاه زادمن با قیمت و امکان خرید آنلاین وجود دارد.
برای مثال اگر درآمد سالانه شما از فروش رستوران 1/5 میلیارد تومان باشد، شما 0/5 میلیارد تومان کسب کردید و 1/2 میلیارد تومان هزینه کردهاید.
سود خالص= (1 میلیارد+0/5 میلیارد) _ 1/2 میلیارد * 100 / 1.5 =20%
به این مفهوم که در این فروش سود قابل توجهی داشتهاید.
حاشیه سود رستوران شما با اندک تغییر یا اتفاقی غیر منتظره، تغییر می کند. برای مثال تغییر قیمت مواد غذایی خام یا اجاره، حاشیه سود شما را به شدت تحت تاثیر قرار می دهند تنها راهی که حاشیه سود رستوران را افزایش میدهد افزایش فروشی است که افزایش هزینه را به دنبال نداشته باشد.
درآمد رستوران چگونه است؟
اولین کاری که باید انجام دهید لیست کردن تمام هزینههای رستوران است. بعد راهکارهایی برای کاهش هزینه ها و افزایش سود اتخاذ کنید.
برای مشاهده لوازم رستوران کلیک کنید.
چهار محور اصلی که برای بهبود حاشیه سود رستوران باید روی آن تمرکز کنید عبارتند از:
1. هزینه خرید مواد غذایی را کاهش دهید.
اگر شما میزان فروش را افزایش دهید در کل قیمت غذا کاهش می یابد.
راه های افزایش فروش را جستجو کنید نکات زیر را مد نظر قرار دهید:
هدر دادن مواد غذایی و سرقت مواد غذایی دو تهدید برای سود رستوران است.
- دور ریز غذا را کاهش دهید یک آشپز یا یک تیم را بسیج کنید که همه اجزای غذا را اندازهگیری کنند و از ظروف مدرج اندازهگیری (پیمانه) استفاده کنند.
- از کارکنان در مورد چیزهای که به سطل زباله میریزند سوال کنید. این کار باعث می شود که کارکنان در خصوص ریختن مواد غذایی به سطل زباله احتیاط کنند.
- مواد غذایی که سرقت میشود را ثبت کنید سرقت مواد غذایی گران قیمت و نوشیدنی ، قیمت غذا را به مقدار زیادی افزایش میدهد.
- رضایت مندی مصرف کنندگان از قیمت غذاها را سنجش کنید.
- سفارشات معمولی غذا، غذاهایی که بیشتر توسط مردم تقاضا میشود، در خواست های تخفیف را ثبت نموده و مورد بررسی قرار دهید.
- مواد غذایی خام را مستقیم از تولید کننده و کشاورز خرید کنید. با این کار دلال ها و واسطه ها را حذف میکنید؛ با خرید مواد غذایی خام از مبدا، هزینه حمل و نقل کاهش یافته و پول کمتری برای خرید مواد غذایی خام صرف کنید.
- منوی غذا را به خاطر بسپارید اگر منوی غذایی را صحیح قیمت گذاری کنید هزینه ها کاهش مییابد.
- هنگام قیمت گذاری منو، هزینه های مستقیم ، هزینه های غیر مستقیم، هزینه های اتفاقی را مد نظر قرار دهید. راه صحیح قیمت گذاری منو را یاد بگیرید.
2. هزینه های اضافی را کاهش دهید.
کاهش هزینه های ثابت مثل اجاره بها مشکل است اما میتوانید هزینه های متغیر مثل هزینه برق و آب و حقوقه پرسنلی را کنترل کنید.
البته بی دلیل حقوق کارکنان خود را نمیتوانید قطع کنید شما میبایست کارکنان توانمند و شایسته استخدام کنید و به آنها آموزش کافی بدهید تا سودمند و خلاق باشند با تشویق کارکنان میتوانید کارکنانی شاد ، خدمات رسانی بالا و وفادار داشته باشید که این امر کاهش استخدام پیدرپی و کاهش هزینه های آموزشی و سود دهی بیشتر را به همراه دارد. شما میبایست رستوران را با تعداد محدودی کارمند اداره کنید.
چند وظیفه را بر عهده کارمندان خود قرار دهید برای مثال، خدمتکاران و بار گردانان قبل از رفتن به خانه میتوانند میزها را تمیز کنند. این کار شما را از استخدام تمیزکار معاف میکند.
رستوران ها هزینه های جانبی بالایی دارند.
- تجهیزات با بهرهوری انرژی بالا انتخاب کنید. راهکارهای صرفه جویی در انرژی مصرفی را اتخاذ کنید دستگاه های تهویه هوا را در ساعت های غیر شلوغ به کار بیندازید جلوی چکه شیرها را بگیرید اگر امکان دارد از جریان LCW استفاده کنید.
- به کارکنان آشپزخانه بیاموزید که اجاق ها و بویلر ها را بیهوده روشن نگذارند.
- ماشین ظرفشویی مناسب رستوران را با ظرفیت کامل راه اندازی کنید.
- ضایعات آشپزخانه به شدت سود رستوران را تحت تاثیر قرار میدهند.
- از دستگاه pos برای مدیریت همه جانبه رسپی و مدیریت فهرست موجودی استفاده کنید.
- فهرست موجودی را کنترل کنید تا هر چیزی که در حال اتمام است هشدار دهد تا خرید کنید از سفارش خرید چیزی که در انبار به اندازه کافی هست خودداری کنید
- ظرف به اندازه کافی داشته باشید؛ ظرفهای لب پریده، ترک خورده و معیوب را جدا کنید.
3. قدرت نفوذ تکنولوژی در سود رستوران
- یک سیستم pos خوب نصب کنید که هزینه ها را کاهش داده و حاشیه سود را افزایش دهد. سیستم pos در موارد زیر به شما کمک میکند.
- برای پرهیز از سرقت مواد غذایی و اجناس دیگر ، فهرست موجودی و جدول سفارشات را تنظیم میکند.
- سفارشات غلط سبب خراب شدن مواد غذایی و افزایش ضایعات است. با دستگاه pos ضایعات ناشی از این موارد به حداقل میرسد. میزان فروش و فهرست موجودی را ثبت میکند.
- گردش مالی و نرخ کاهش یا افزایش آن را معین میکند.
- تعیین اقلامی که بهترین فروش را دارند اقلامی که حاشیه سود بالایی دارند به طراحی مجدد منوی غذایی کمک میکند. بر اساس افزایش نرخ گردش مالی ، کارایی کارمندان را تعیین میکند.
4. فروش را افزایش دهید.
برای افزاش حاشیه سود رستوران حتما باید فروش را بهبود دهید.
فقط دو راه برای افزایش فروش رستوران وجود دارد:
- افزایش تعداد مشتریان
- فروش بیشتر به همین مشتریان موجود
- برای بهبود فروش، ابزارها و تکنولوژی های مختلف وجود دارد؛ مثلا میزبانی جشنواره ها سمینارها کنفرانسها
- ارائه تخفیف به مشتریان برای جذب مشتریان بیشتر و حفظ مشتریان فعلی.
- آموزش روش های بازاریابی در افزایش حاشیه سود موثر میباشد.
با فروش بیشتر به مشتریان فعلی و موجود میتوانید سود رستوران را افزایش دهید برخی راههای غیر متعارف برای افزایش سود وجود دارد که به شرح زیر میباشد:
- منوی غذایی خود را مرتب تغییر دهید و اقلامی که حاشیه سود بالاتری دارند را انتخاب کنید.
- در KFC ،گارسون ها تلاش میکنند چیزهای بیشتری به شما بفروشند مثل: سیب زمینی سرخ شده، بستنی یا پپسی بزرگ. فروش کالا مثلا فروش تیشرت ، سود حاصل از فروش تیشرت با مارک KFC سبب میشود که برگرها با قیمت کمتری فروخته شود.
- بسیاری رستوران ها شکلات و اسباب بازی در سر میز به بچه ها هدیه میدهند که بهای آن هنگام تسویه حساب سر صندوق محاسبه میشود. این کار برای جذب مشتری بیشتر است.
- هتل کونراد در پونا، کیوسکهایی در سالن غذا خوری دارد که کیک، شکلات و خوراکی های محلی به مشتریانی ارائه میدهد که منتظر آماده شدن سفارش غذایشان هستند.
- کافه آب نمک در مومبای انواع مختلفی از نان، پنیر و ….را به فروش میرساند.
اگر همه موارد پیشنهادی را پشت سر هم انجام دهید، میتوانید هزینه ها را کنترل کنید. بدون مشورت و هم فکری با بقیه کارکنان ، کاری انجام ندهید. هزینه های پنهان کاهش یافته و حاشیه سود رستوران افزایش مییابد.