آشنایی با نحوه دم کردن ۲۰ نوع قهوه:

قهوه: همه ما با انواع مشهور آن ها، مثل  ترک، فرانسه، لاته و … آشنا هستیم.

اما معمولا کمتر کسی پیدا می شود که تمامی و انواع قهوه  را بشناسد.

دارای انواع متفاوت از نظر دم کردن و نوع دانه و نوع فراوری و… می باشند

که در این نوشتار ما به انواع قهوه از نظر روش دم کردن و طرز تهیه مختلف خواهیم پرداخت.

انواع قهوه از نظر دم کردن بصورت زیر می باشند:
۱. ترک
۲. فرانسه
۳. اسپرسو
۴ . دمی
۵. فوری
۶.اسپرسو دوپیو
۷.اسپرسو لانگو
۸.اسپرسو ریستریتو
۹.اسپرسو ماکیاتو
۱۰.اسپرسو کوبانو
۱۱.لاته ماکیاتو
۱۲.کافه لاته
۱۳.کاپوچینو
۱۴.اسپرسو کن پانا
۱۵.کافه بِرِو
۱۶.رِد آی
۱۷.بلک آی
۱۸.دِد آی
۱۹.کافه موکا
۲۰.آمریکانو

۱. ترک (Turkich coffee) چیست:

 ترک بسیار نرم آسیاب می شود  و به وسیله قهوه جوش های معمولی روی شعله گاز آماده می شود.

و  دارای کف روی فنجان و مقداری لرد در ته فنجان می باشد.

طرز تهیه قهوه ترک:

این کار در کشورها و مناطق مختلف با کمی تفاوت انجام می گیرد.

ولی بطور کلی برای درست کردن قهوه ترک، قهوه آسیاب شده.

داخل یک ظرف کوچک مخصوص که جازوه نامیده می شود، به همراه آب به جوش می آید.

این قهوه در ایران، ترکیه، بلغارستان و رومانی قهوه ترک نامیده می شود.

این سبک دم کردن قهوهبرای اولین بار از یمن آمده است.

در دم کردن قهوه ترک به روش مرسوم در کشور ایران ؛

پودر قهوه ترک را در آب  در صورت تمایل با شکر در جزوه ریخته و محلول را کاملا بهم زده

و روی حرارت قرار داده تا زمانی که دمای آب نزدیک نقطه جوش برسد.

و روی سطح قهوه قوام و کف قهوه تشکیل شده و کف قهوه شروع به بالا آمدن در دهانه قهوه جوش کند ، در این هنگام قبل از

جوشیدن قهوه ؛ قهوه جوش از روی حرارت برداشته می شود و قهوه سرو می شود.

۲ .طرز تهیه فرانسه یا قهوه فیلتری filter coffee :


 فرانسه بر خلاف  ترک زبرتر آسیاب می شود و با دستگاه کافی ساز و یا فرانسه ساز (فرنچ پرس) دم می شود به صورتی که

قهوه در داخل فیلتر کاغذی(در دستگاه های برقی) و فیلتر توری (در فرنچ پرس ها)


مانده و فقط عصاره قهوه به وسیله آب گرم خارج شده و در مخزن دستگاه جمع می گردد ، قهوه فرانسه مانند چای رقیق و فاقد

کف و لرد ته فنجان است و معمولا در لیوان معمولی سرو می گردد.


در کل یکی از آسان ترین روش های دم کردن انواع قهوه را می توان  فرانسه نام برد .


۳. طرز تهیه  اسپرسو espresso:


 اسپرسو نرم تر از فرانسه و زبرتر از ترک، آسیاب می شود و با دستگاه مخصوص اسپرسو دم می شود به صورتی که آب با

فشار زیاد از قهوه عبور داده می شود و عصاره قهوه به طور کامل خارج می گردد ، اسپرسو در فنجان کوچکتر از  ترک سرو می شود

و کف نازک و روشنی روی آن می بندد و اگر دستگاه خوب و قهوه مناسب استفاده گردد، فاقد لرد است.


اسپرسو یکی از محبوب ترین و دوست داشتنی ترین ها در دنیا می باشد. اسپرسو، پایه و به اصطلاح قهوه ی پایه نوشیدنی

های مختلفی همچون لانگو و کاپوچینو و لاته و آمریکانو و غیره می باشد .


اسپرسو را می توان با دستگاه ها و جزوه های متفاوتی که امروزه در بازار بسیار گسترده و متنوع می باشد، تهیه نمود .


محبوب ترین کافی جوش های خانگی را می توان موکاپات نامید. موکاپات ها یا همان جزوه های روگازی در عرض چند دقیقه و

بدون زحمت زیادی به شما یک شات  اسپرسو خواهند داد .

موکاپات ها امروزه در سایزهای مختلف و در شکل و رنگ بندی های بسیار متنوع در بازار موجود می باشند.

۴. دمی Pour over:

امروزه با پیشرفت  صنعت  قهوه و تبدیل  آن به یکی از پر سودترین تجارت ها روش های مختلف دم کردن نیز در دنیا باب شده

است . یکی از روش های بسیار محبوب این روزها، دم آوری قهوه بصورت قطره ای و فیلتری می باشد که با استفاده از کافی

سازهای خاصی همچون سایفون، کمکس و V60صورت می گیرد. در این نوع دم آوری معمولا آسیاب قهوه درشت تر و تقریبا هم

اندازه با آسیاب فرانسه می باشد. در این نوع دم آوری معمولا یک قهوه صاف بدون لرد (ته نشین) و معمولا فاقد کف را خواهید داشت.

۵. فوری:

به احتمال قوی نام قهوه فوری را شنیده اید و اصطلاحی که بسیار رایج شده (نسکافه) و یا کافی میکس می باشد که به جای

قهوه فوری استفاده می کنیم.


تفاوت قهوه فوری با قهوه دم کردنی در چیست؟


به طورکلی باید گفت به قهوه هایی که در یک روند و با یک سری روش¬های خاص هر کارخانه ای به طور مثال (شرکت

نسکافه) فراوری شده

و به صورتی تبدیل می شود که با اضافه کردن آب جوش و یا شیر به شما یک نوشدنی آماده بدهد، قهوه فوری یا به اصطلاح

انگلیسی (Instant coffee) گفته می شود .بسیاری از این قهوه های فوری با ترکیب های مختلف و فراوری های مختلف عرضه

می شود.

6.کافی میکس چیست؟


کافی میکس ها نیز با ترکیبی مختلف از قهوه های فراوری شده (فوری) همراه با افزودنی های مختلفی به طور مثال شکر و

میت و … عرضه می شود و امروزه تنوع بسیار زیادی دارد و شرکت های بسیاری در این زمینه محصولات متنوع و فوری ارائه می کنند.


در ادامه برخی از نوشیدنی های قهوه را معرفی می کنیم ، که در اصل با قهوه های اسپرسو یا دمی تهیه می شوند و با شیر و

مواد دیگری مانند شکلات ؛ پودر کاکائو ؛ یا فوم شیر ، خامه هاف اند هاف ، خامه زده شده و مواد دیگر ، ترکیب شده و رسپی

های مختلف را بوجود می آورند .

۶.طرز تهیه اسپرسو دوپیو :

اسپرسو دوپیو یا اسپرسو دابل ، در واقع دو شات قهوه اسپرسو است که توسط ماشین اسپرسوساز عصاره گیری شده است.

۷.طرز تهیه اسپرسو لانگو :

اسپرسو لونگو lungo به ایتالیایی یا لانگlong ( شات لانگ ، طولانی ) در واقع یک شات اسپرسویی است که زمان عصاره گیری

طولانی تری ( ۲۵ تا ۴۰ ثانیه ) از زمان معمولی (۱۸ تا ۲۲ ثانیه) داشته باشد. یعنی ۷ گرم قهوه آسیاب شده با حجم آب

بیشتری از آب، عصاره گیری می شود.

برای دیدن محصولات مربوط به کافی شاپ و تریا کلیک کنید.

۸. طرز تهیه انواع اسپرسو ریستریتو :


ریستریتو به معنای محدود هست و در واقع  اسپرسویی است که نصف یک شات عصاره گیری شده است .

یعنی ۷ گرم قهوه با ۱۵ میلی لیتر آب عصاره گیری می شود.

۹. طرز تهیه اسپرسو ماکیاتو :

اسپرسو ماکیاتو یکی از نوشیدنی های بر پایه اسپرسو هست که بخش اعظم آن را  اسپرسو به

همراه مقدار کمی شیر بخار داده شده و فوم شیر برای کسانی که طعمی پر و قوی انتظار دارند ،

تشکیل شده است. برخی از  دوستان اسپرسو ماکیاتو را تنها با کمی شیر بخار زده شده و یا کمی

خامه ترجیح می دهند. اسپرسو ماکیاتو در فنجان های قهوه خوری سرو می شود.

۱۰.طرز دم کردن اسپرسو کوبانو cubano :

شامل دو شات   اسپرسو کوتاه است . یعنی دو شات اسپرسو که کمتر از زمان معمول عصاره گیری ۱۸ تا ۲۲ ثانیه ؛ عصاره

گیری شده است.

در نتیجه حدودا یک شات   اسپرسوی غلیظ و قوی خواهید داشت.

۱۱.طریقه دم کردن لاته ماکیاتو :

لاته ماکیاتو برخلاف اسپرسو ماکیاتو ، بخش اعظم آن را شیر بخار زده شده تشکیل می دهد و نسبت شیر و قهوه آن شبیه به

کافه لاته هست .

برای این رسپی یک لیوان بلند شیشه ای را با شیر بخار زده شده پر کرده و سپس  اسپرسو را از شات اسپرسو به آرامی بر

روی شیر ریخته تا شکل یک دایره تیره اسپرسو بر روی سطح شیر شکل بگیرد . لاته ماکیاتو در لیوان های بلند شیشه ای سرو

می شود تا لایه های مختلف فوم شیر و اسپرسو و شیر نمایان باشد.

۱۲. نحوه دم کردن کافه لاته :

کافه لاته نیز نوشیدنی بر پایه   اسپرسو هست و در حالت ایده آل به صورت لاته آرت ( طراحی با شیر ) سرو می شود.در کافه

لاته بخش اعظم نوشیدنی را شیر بخار زده تشکیل می دهد و فوم شیر بسیار کم است. در این رسپی شیر بر روی  اسپرسو

ریخته می شود و بدین ترتیب با یکدیگر ترکیب می شوند و تفکیک پذیری لایه ها به وضوح دیده نمی شوند.

۱۳. نحوه دم کردن  کاپوچینو :

یک نوشیدنی ایتالیایی بر پایه   اسپرسو هست که به طور معمول از نسبت های مساوی   اسپرسو و فوم شیر و شیر بخار زده

( به نسبت هر کدام یک سوم ) تشکیل شده است.


برای کاپوچینو دو نوع رسپی دیگر نیز وجود دارد که بر اساس مقدار فوم و شیر تفکیک می شود. کاپوچینو خشک یا DRY

اصطلاحا به کاپوچینویی گفته می شود که شیربخار زده ی کمتری داشته و فوم شیر نسبت بیشتری را دارا باشد . و کاپوچینوی

تر یا WET که نسبت شیر بخار زده ی آن به فوم شیر بیشتر است و کاپوچینویی شیری تر است.

۱۴. نحوه دم کردن اسپرسو کن پانا :

اسپرسو کن پانا CON PANA یک یا دو شات  اسپرسو است که روی آن خامه زده شده قرار می گیرد. اسپرسو کن پانا کلمه ای

ایتالیایی است و معادل  اسپرسو یا خامه می باشد.

۱۵.طرز تهیه  کافه بِرِو café Breve :

کافه برو نیز از نوشیدنی های پایه اسپرسو است و در واقع کاپوچینویی خامه ای است که با خامه هاف اند هاف درست شده

است.

خامه هاف اند هاف یک فوم خامه ای و پایدار را در هنگامی که با اسپرسو ترکیب می شود ، ایجاد می نماید.

۱۶.طرز تهیه  رِد آی red eye :

رد آی نوشیدنی قهوه خالص است و از ترکیب یک شات  اسپرسو با یک فنجان متوسط  دمی ، بدست می آید.

۱۷. طرز تهیه  بلک آی black eye :

بلک آی نیز نوشیدنی بر پایه اسپرسو و دمی است و برای تهیه آن باید دو شات  اسپرسو را عصاره گیری کرده و سپس به آن

یک فنجان  دمی اضافه نمایید.

۱۸. نحوه دم کردن  دِد آی Dead eye :

دِد آی مرحله ی بعد از بلک آی هست .

برای تهیه  آن باید  سه شات  اسپرسو  عصاره گیری کرده و سپس به آن یک فنجان دمی اضافه نمایید.

۱۹.طرز تهیه کافه موکا :

یکی دیگر از نوشیدنی های بر پایه اسپرسو هست که در لیوان های بلند شیشه ای سرو می شود.

و برای تهیه آن کافیست یک یا دو شات  اسپرسو را با یک اونس سیروپ شکلات در لیوان ریخته و روی آن را با شیر بخار زده

شده پر نمایید و سپس روی آن را با خامه زده شده و خرده های شکلات تزئین نمایید.

۲۰. طرز تهیه  آمریکانو :

آمریکانو  سرو  اسپرسو به سبک آمریکایی است ، برای تهیه آن  کافیست یک شات  اسپرسو  عصاره گیری کنید  و  سپس  روی

آن۱۸۰ میلی لیتر آب داغ اضافه نمایید.

برای دیدن ویدیو های مرتبط با کافی کلیک کنید.

 

 

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *