حاشیه سود رستوران را چگونه افزایش دهیم ؟
حاشیه سود رستوران را چگونه افزایش دهیم :کی از ایده آل های رستوران دارها حاشیه سود بالا است.
دو راه برای افزایش برای افزایش حاشیه سود رستوران وجود دارد:
- افزایش میزان فروش
- کاهش میزان هزینه ها
در آغاز،شاید داشتن حاشیه سود بالا مشکل به نظر برسد،اما با تلاش مداوم و انتخاب
استراتژی مناسب به راحتی میتوان حاشیه سود را بالا برد.
در این مقاله ،نخست در مورد حاشیه سود بحث میکنیم و سپس راههای افزایش حاشیه
سود با افزایش حجم فروش و کاهش هزینه های عملیاتی شرح میدهیم.
چگونه حاشیه سود رستوران را محاسبه کنیم؟
حاشیه سود رستوران،مقدار پولی است که پس از کسر کردن هزینه های عملیاتی از درآمد
ناخالص به جا میماند.
چگونه با فروش مقدار بیشتری غذا و نوشابه میتوان سود بیشتری کسب نمود.
حاشیه سود خالص را میتوان از تقسیم درآمد خالص به فروش محاسبه نمود.
شما همه این متغیرها را میتوانید روی صورت حساب درآمد های یک رستوران یا چند
رستوران محاسبه کنید.
برای مشاهده محصولات تجهیزات آشپزخانه صنعتی کلیک کنید.
حاشیه سود:درآمد خالص/میزان فروش
درآمد خالص:درآمد ناخالص_هزینه های عملیاتی
با روابط 1 و 2 شما میتوانید حاشیه سود خالص را محاسبه کنید.
همه هزینه های رستوران پرداخت شود.
برای محاسبه حاشیه سود خالص باید میزان درآمد خالص رستوران مشخص شود.
در یک رستوران درآمد ناخالص هم باید محاسبه شود.
درآمد ناخالص رستوران،درآمد حاصل از فروش غذا ،نوشیدنی و کالاهای است که از معاملاتی
حاصل میشود که حرفه عملیاتی معمولی شما نیست ،یعنی علاوه بر فروشی است که
شما معمولا در رستوران دارید.
هزینه های عملیاتی ،هزینه های هستند که برای اداره رستوران صرف میشود،مثل هزینه
خرید مواد غذایی،اجاره بها،هزینه دستمزد،هزینه تجهیزات و استهلاک آنها،بهره و مالیات ،تعمیرات و پشتیبانی.
اگر هزینه های عملیاتی و درآمد ناخالص مشخص شود،به راحتی میتوان درآمد خالص را محاسبه نمود.
برای مشاهده ویدیوهای ما در آپارات کلیک کنید.
اگر میزان درآمد خالص را تعیین کنید میتوانید حاشیه سود خالص را از فرمول زیر محاسبه کنید.
حاشیه سود خالص=درآمد خالص/فروش ناخالص*100
چگونه حاشیه سود رستوران را افزایش دهیم؟
اگر ذاتا به افزایش حاشیه سود رستوران علاقهمند هستید،باید یک طوفان مغزی بپا کنید تا
راههای مختلفی برای تقویت حاشیه سود خالص پیدا کنید.
دو راه کلی برای افزایش حاشیه سود رستوران عبارتنداز:
1.افزایش حجم فروش
با افزایش حجم فروش ،میزان فروش رستوران افزایش یافته که این کار به کسب حاشیه سود
بیشتر رستوران کمک میکند.
برخی راههای که به افزایش حجم فروش کمک میکند،عبارتند از:
الف)تعداد مشتریان را افزایش دهید.
-به صورت دورهای منوی رستوران را تغییر داده و در طراحی آن خلاقیت به خرج دهید.
میزبانی رویدادها،اجرای برنامه های مهیج،ارائه تخفیف و آخر های جذاب از راهکار های اثر گذار هستند.
به خاطر داشته باشید که تغییرات دورهای و ایده های خلاقانه مشتریان زیادی را جذب میکند.
شما باید تلاش های خود را به بازار عرضه کنید.
تصمیم گیری ساده برای مواجه شدن با چنین موقعیت های مناسب نمیباشد.
(از کنار این موارد به سادگی عبور نکنید و برنامه منظم و منسجم داشته باشید).
بازاریابی مناسبی انجام دهید و تلاش کنید که بفهمید چگونه رقبای شما میتوانند در جذب
بیشتر مشتری به شما کمک کنند.
گاهی اوقات مجبورید برای جذب مشتری هوشمندی به کار ببرید،اما مطمئن شوید که
افزایش میزان فروش رستوران ،منجر به افزایش حاشیه سود است.
از داشتن مشتری به کیفیت غذا،نوع سرویس دهی و تجربهای که مشتری از حضور در رستوران شما کسب نموده ،وابستگی کامل دارد.
پس مطمئن شوید که غذایشان بهترین کیفیت را دارد و این کار را به صورت روزانه انجام دهید.
سرویس دهی شما باید بیعیب و نقص باشد.
محیط رستوران شما باید به مشتری آسایش و آرامش بدهد.
این موارد مشتری را به بازگشت به رستوران شما ترغیب میکند.
سانجای کوتیان
مشاور آشپزی رستوران
ب)نرخ بازگشت مشتری را افزایش دهید.
اول جذب مشتری را مدیریت کنید و سپس راههای برای حفظ آنها جستجو کنید.
سرویس دهی عالی به مشتریان ،راهی است که مشتریان را باز میگرداند.
برنامه های گستردهای باید اجرا کنید تا بتوانید مشتریانتان را حفظ کنید.
برای مشتریان خود پیامک و ایمیل در خصوص رویدادهای جدید رستوران ارسال کنید.
تخفیفها و آفها را اطلاع رسانی کنید.
این ابتکار عمل در مشتریها احساس نیاز را ایجاد میکند و شما شانس بیشتری دارید که
آنها را به زودی در رستورانتان ملاقات کنید.
این کار رفت و آمد به رستوران شما را افزایش داده و سود بیشتری عاید شما میشود.
ج)افزایش میانگین فروش
شما باید میزان فروش به هر مشتری را افزایش دهید،هم با افزایش بهای مواد خوراکی که به
آنها میفروشید و هم با فروش اقلام بیشتری مواد خوراکی یا غیر خوراکی آنها.
گارسنها باید تمرین کنند که چیزهای بیشتری به مشتریها پیشنهاد دهند تا مشتریها
ترغیب شده و چیزهای بیشتری سفارش دهند ،یا ظرف غذای بزرگتر سفارش دهند.
البته گارسنها خیلی هم اصرار نکنند چون مشتری عصبانی میشود.
در KFC و مک دونالد گارسنها همیشه سیب زمینی سرخ شده در سایز های بزرگ و یا
نوشیدنی پیشنهاد میکنند،این کار فروش را بالا میبرد و در بلند مدت حاشیه سود را افزایش میدهد.
کاهش هزینه های رستوران
سعی کنید هزینه های زیادی را کم کنید،چون این کار هزینه های کلی شما را کاهش میدهد.
مثلا،بیخودی کارمندان زیادی را استخدام نکنید که نتوانید آنها را برای مدتی طولانی نگه دارید.
ضایعات توی آشپزخانه را کم کنید.
اگر تجهیزات آشپزخانه شما خراب شود،ضایعات مواد غذایی افزایش خواهد یافت هنگامی که
میزبان یک رویداد مناسبتی هستید و رستوران شما شلوغ است،اگر نتوانید بازاریابی
مناسبی داشته باشید،هزینه های غیر ضروری رستوران شما افزایش خواهد یافت.
بنابراین ،به دنبال راههای برای کاهش هزینه های اضافی باشید.
الف)هزینه های تهیه مواد غذایی را کاهش دهید.
هزینه تهیه مواد غذایی را مدیریت کنید تا حاشیه سود بالایی داشته باشید.
قیمت گذاری صحیح منوی غذایی یکی از این موارد است.
- موجودی رستوران را تحت کنترل داشته باشید.
- یک رسپی استاندارد داشته باشید.
همه مواردی که روی هزینه های غذا اثر دارند را مدیریت کنید،این کار حاشیه سود رستوران را افزایش میدهد.
ب)کنترل هزینه های مرتبط با دستمزد پرسنل
در رستورانهای اجارهای پس از اجاره بهای مکان و هزینه مواد غذایی،دستمزد پرسنل
سومین عامل هزینه بر است.
استخدام کارمندان زیاد در رستوران ،فقدان نیروی انسانی ماهر،رقابت شدید با همکاران
سبب افزایش هزینه های دستمزدی است.
گرچه شما میتوانید با استخدام نیروهای ماهر و کارآزموده و آموزش مداوم آنها هزینه های
دستمزد را مدیریت کنید.
سعی کنید کارکنان را شاد و با انگیزه نگه دارید تا سرویس دهی بهتری داشته باشند و به
راحتی از کار کردن در رستوران شما منحرف نشوید.
سعی کنید رستوران را با حداقل نیروی ماهر و کارآزموده اداره کنید.
با مدیریت صحیح،هزینه های اجتماعی رستورانی را کاهش داده و حاشیه سود رستوران را افزایش دهید.
نکات کلیدی برای کاهش ضایعات (پسماند)رستوران شما عبارتند از:
- مقدار غذا را در هر پرس کاهش دهید.
- غذا های اضافی را دور نریزید ،غذایی جدید با آن ابداع کنید.
- همه چیزها را بازیافت کنید.
راهول کلاوین ماسی
روش 3R
R=Reduce
R=Reuse
R=Rcycle
راهکارهای افزایش حاشیه سود رستوران یک مفهوم نسبی است.
یک راهکاری که در یک رستوران مناسب است الزاما ،برای رستوران دیگر کاربردی نبوده و
شاید مفید نباشد.
برای مشاهده مقاله حاشیه سود رستوران چقدر است کلیک کنید.
بنابراین ،به شدت توصیه میشود که از راهکارهای رستورانهای بزرگ (اسطورهای)برای
افزایش حاشیه سود رستوران خودتان استفاده نکنید.
به عبارت دیگر،شما باید به طور استراتژیک تصمیم بگیرید که با توجه فرمت رستوران شما و
نوع فعالیت آن چه کارهای باید انجام شود که حاشیه سود را افزایش دهد.
نکاتی برای افزایش حاشیه سود رستوران شما
افزایش حجم فروش
افزایش حجم فروش،حاشیه سود رستوران را افزایش میدهد.
پس این کارها را میتوانید انجام دهید.
افزایش پایگاه مشتری
به صورت دورهای در منوی رستوران خود نوآوری داشته باشید ،میزبانی رویدادهای مناسبتی
اجرای برنامه های هیجان انگیز ارائه تخفیف و آخرهای قابل ملاحظه.
یک چیز را به خاطر داشته باشید.
تغییرات دورهای ،ایدههای خلاقانه مشتریان زیادی را جذب میکند.
افزایش بازگشت مشتریان
اجرای برنامههای سفارشی گسترده،سرویس دهی عالی به مشتریان از سادهترین راههای
ترغیب مشتری به بازگشت است.
افزایش میانگین فروش
میزان فروش به هر مشتری را افزایش دهید،با افزایش قیمت اقلامی که معمولا میفروشید و
یا تعداد اقلامی که به هر مشتری میفروشید افزایش دهید.
حاشیه سود رستوران را چگونه افزایش دهیم
تلاش کنید و هزینهها را کاهش دهید.
- برای کاهش هزینهها میتوانید این راهها را امتحان کنید.
- از تحمیل هزینههای زیادی خودداری کنید.
- از استخدام بی خودی تعداد زیادی کارمند خودداری کنید.
- در نگهداری پرسنل خودتان تلاش کنید.
- ضایعات و تلفات آشپزخانه را کاهش دهید.
- تجهیزات معیوب و خراب را عوض کنید چون ضایعات را افزایش میدهند.
- بازاریابی مناسبی داشته باشید
یک سیستم pos نصب کنید.
- این کار رسپی را مدیریت میکند
- هزینه دستمزد را کاهش میدهد
- از سرقت اقلام خوراکی و غیر خوراکی ممانعت میکند.