تاریخچه ی قهوه گواتمالا
قهوه در اوایل ۱۸۰۰ به گواتمالا آورده شده است.
با این حال، تولید قهوه تا سالهای ۱۸۶۰ یعنی زمانی که مهاجران اروپایی شروع به پر کردن کشور کردند، چندان پا نگرفته بود.
حکومت ؛ طرحهای کاشت قهوه را تشویق کرد و قهوه به سرعت تبدیل به بزرگترین صادرات کشور شد.
تا سال ۲۰۱۱، گواتمالا یکی از ۵ تولید کننده بزرگ قهوه بود که در نهایت هندوراس از آن جلو زد.
در سال ۱۹۶۰، تولیدکنندگان قهوه، اتحادیه خود را ایجاد کردند که به طور رسمی به عنوان آناکافه (Asosiación Nacional del Café) شناخته شد.
این سازمان اکنون مسئول بازاریابی، تحقیق و حمایت مالی از کشاورزان موجود و جدید است.
آنها همچنین به دنبال بهبود زندگی کشاورزانی هستند که در مناطق روستایی زندگی میکنند.
صنعت قهوه در گواتمالا بسیار بزرگ است و برای یک سازمان دشوار است که به هر مزرعهای در کشور دسترسی پیدا کند، اما هدف نهایی همین است.
بیش از ۱۲۵.۰۰۰ تولید کننده در این کشور کوچک (تقریباً هم مساحت اوهایو) وجود دارد.
تاریخچه قهوه گواتمالا
شرایط رشد منحصر به فرد قهوه در گواتمالا
تاریخچه قهوه گواتمالا:
آب و هوای گواتمالا برای تولید قهوه در دنیا متمایز است.
۷ منطقه اصلی رشد در گواتمالا وجود دارد، Antigua آنتیگوآ ،Huehuteenango گوئتنانگو و آتیتلان Attilan که محبوبترین است.
هر منطقه دارای شرایط منحصر به فرد خود برای رشد، و خرد اقلیم خاص خود است.
قهوه ی Antigua در دامنههای آتشفشانهایی رشد میکند که مقدار زیادی آفتاب و باران اندک دریافت میکنند.
منطقه Huehuteenango، در نزدیکی مرز مکزیک، دارای بالاترین ارتفاع (تا ۲۰۰۰ متر) طعمهای پیچیده و میوهای تولید میکند است.
قهوه ی منطقه Attilan نیز در خاک آتشفشانی رشد میکند.
این منطقه دریاچه Attilan را احاطه میکند که آب آن اغلب برای فرآوری مرطوب قهوه استفاده میشود.
عرف در این منطقه این است که بدون استفاده از آفتکشها، مزارع را حاصلخیز میکنند.
این منطقه بسیار بادیخیزتر و مرطوب است و قهوههایی را تولید میکند که بسیار معطر و شکلاتی هستند.
مناطق دیگر عبارتند از فلات فرایجان Fraijanes که شهر گواتمالا را احاطه میکند.
جنگل بارانی Cobán، جنگلهای بسیار مرطوب و نیمه گرمسیری در شمال، Volcan San Marcos، گرمترین و مرطوبترین منطقه و Oriente که منطقهای خشک و آتشفشانی است.
تاریخچه قهوه گواتمالا
قهوه گواتمالا کدامند؟
گواتمالا یک کشور با بارندگی و رطوبت فراوان است.
با توجه به فراوانی آب در این کشور، فرآوری مرطوب قهوهها معمول است.
سطوح رطوبت بالا باعث خراب شدن پروسه فرآوری طبیعی و یا فراوری خشک دانههای قهوه میشود.
بنابراین شما به ندرت قهوه ی گوتمالای طبیعی را مشاهده خواهید کرد.
فرآیند مرطوب اغلب توسط بسیاری از کشاورزان و مصرفکنندگان ترجیح داده میشود،
زیرا این روش فرآوری بسیار سازگارتر از روش فرآوری طبیعی است و اسیدیته طبیعی قهوه را برجسته میکند.
خصوصیات طعم قهوه گواتمالا
قهوه ی گواتمالا به شیرینی با غلظت متوسط تا کامل و خصیصه طعم شکلاتی فراوان شناخته شده است.
بسیاری از قهوهها یا طعم تلخ و شیرین کاکائویی و یا طعم شیرین شکلات شیری دارند.
همچنین این قهوهها میتوانند علاوه بر این طعمها، نوتهای معطر و تافی مانند داشته باشند.
دانه های قهوه گواتمالا که در ارتفاعهای بالاتر رشد میکنند، مانندHuehuteenango ، خصیصه های طعمی روشنتری دارند؛ از انواع توتها گرفته تا سیب سبز و مرکبات.
اشاره به افتخارات قهوه گواتمالا
قهوه ی Antigua گواتمالا احتمالاً به خوبی در کشور شناخته شده است.
Antigua خانه ای برای برخی از قدیمیترین مزارع قهوه ی کشور است که بعضی نسل به نسل در خانواده منتقل شده اند.
بسیاری از این مزارع به خوبی مدیریت می شوند و مقداری از بهترین قهوه ی کشور را تولید میکنند چرا که کشاورزان بیشتر برای حرکت به جلو در صنعت قهوه ی در حال رشد کشور آموزش مییابند.
قهوه ی Antigua غلظت کامل، شیرینی سنگین و اسیدیته کم تا متوسط دارد.
شما میتوانید مقدار زیادی طعم شکلاتی و نوتهای میوهای زیادی را انتظار داشته باشید.
قهوه ی Huehuetenango در برخی از بالاترین ارتفاعات کشور رشد میکند و قهوه گواتمالایی را با اسیدیته روشن و زنده تولید میکند.
با غلظت و شیرینی متوسط، میتوانید اسیدیته و طعمهای میوهای بیشتری را از Huehuteenango انتظار داشته باشید (قهوه اتیوپی را با غلظت بیشتر در نظر بگیرید).
وضعیت فعلی صنعت قهوه در گواتمالا
گواتمالا یک کشور در حال حرکت است.
هر روزه مردم بیشتری در حال حرکت از مناطق روستایی به شهرها هستند تا تحصیلات خود را ادامه دهند و مشاغل بهتری پیدا کنند.
شهرها به نوبه خود در حال رشد هستند و حتی زمینهایی را که زمانی مزارع قهوه بودند دربرمیگیرند.
اگر زمینهای Antigua یا Attilan در نهایت از مزارع قهوه به توسعه شهری برسد، جای تعجب نیست.
با این حال، گواتمالا در حال حاضر است دهمین تولید کننده بزرگ قهوه در جهان است که بیش از نیمی از محصول آن به ایالات متحده صادر میشود.
صنعت قهوه در گواتمالا قوی است و دارای بالاترین درصد قهوه ی “کیفیت بالا” است.
در فصل برداشت ۲۰۱۶/۲۰۱۷، کل تولید در حدود ۳.۳۲ میلیون کیسه بود، که نسبت به فصل برداشت قبلی ۱۰٪ افزایش داشت.
در ابتدا تخمین زده شد که حدود ۴ میلیون کیسه تولید میشود، اما بسیاری از نقاط کشور با قارچ Roya مواجه شدند، قارچی که درخت قهوه را از بین میبرد.
درصد زیادی از جمعیت گواتمالا در فقر زندگی میکنند.
هنگامی که فصل برداشت میرسد، روستائیان به مزارع قهوه سفر خواهند کرد تا این فصل را کار کنند و امیدوارند که درآمد کم روستایشان را بالا ببرند.
بهترین روش های دم کردن قهوه گواتمالا
با وجود تعداد زیادی روش برای دم کردن قهوه، تصمیمگیری برای پیدا کردن روش دم آوری مناسب برای هر قهوه میتواند کار دشواری باشد.
دو ویژگی متمایز در قهوه گواتمالا وجود دارد: طعم و اسیدیته، یا غلظت و شیرینی.
تاریخچه قهوه گواتمالا
روش های دم آوری قهوه:
Pour Over پور اُور
دم آوری به روش پور اُور ؛ برای برجسته کردن اسیدیته و عطر و طعم های قهوه، استفاده از این روش نتایج عالی به همراه خواهد داشت.
با قهوهای که روست روشن تر داده شده است، احتمالاً بهترین نتیجه را تولید میکند.
فیلتر کاغذی کمک میکند تا یک فنجان قهوه ی تمیز با خصیصه های تمیز و روشن درست کنید.
این برای کسانی مناسب است که دوست دارند خصیصه ها عطری طعمی گلی و میوهای قهوه گواتمالا را بچشند.
فرنچ پرس French Press
دم آوری قهوه گواتمالا با استفاده از فرنچ پرس ؛ برای کسانی که قهوه تیرهتر و بیشتر تفت داده شده را ترجیح میدهند یا فقط میخواهند غلظت و شیرینی طبیعی را برجسته کنند French Press ایده آل خواهد بود.
این روش دم کردن با غوطه وری کامل اجازه میدهد تا قهوه برای مدت طولانی در تماس با آب باقی بماند،
که شیرینی بیشتری را استخراج میکند و غلظت کامل و سنگین را در فنجان نهایی تضمین میکند.
مراقب باشید که قهوه را بیش از حد دم نکنید چرا که قهوهای تلخ و بیش از حد استخراج شده خواهید داشت.
Cold Brew دم آوری به روش سرد
ترکیبی از غلظت کامل، شیرینی سنگین و اسیدیته متوسط موجود در اکثر دانههای قهوه ی گواتمالا نیز در این روش عالی خواهد بود.
زمان خواباندن طولانی قهوه در آب ، کمک میکند تا شیرینی و غلظت قهوه را استخراج کنید و یک فنجان قهوه قوی و پرطراوت درست کنید.