درآمد فست فود:
درآمد فست فود:در این مقاله سعی داریم به بررسی یکی از سوالات و دغدغه های متداول مشتریان می پردازیم.
همه مشتریان قبل از راه اندازی فست فود علاقه مند هستند بدانند که میزان سودآوری این شغل چقدر است.
چیزی که واضح است مانند همه مشاغل سود یک شغل به پارامتر های زیادی بستگی دارد که نمی توان به صورت قطع گفت که
این شغل چقدر سود خالص خواهد داشت.
برای مشاهده ویدیوی چگونه کودکان خود را کارآفرین بار بیاوریم کلیک کنید.
مواردی مثل اجاره محل کار، هزینه های کارگری ،هزینه های قبوض ،مبلغ مالیات پرداختی ،حق بیمه.
البته سایر هزینه های جانبی که شاید به هیچ عنوان به چشم نیابد ولی درصد بزرگی از سود شما مصرف می کنند نیز وجود دارد که می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- غذای پرسنلی یعنی هزینه غذایی که به پرسنل خود می دهید.
- هزینه های زیبا سازی محل شامل گلکاری محل و تزئینات داخلی که به صورت مقطعی باید عوض شود.
- غذاها و مواد اولیه ایی که در هنگام کار پرسنل خراب می شود.
- غذاهایی که به عنوان هدیه به برخی مشتریان خاص داده می شود.
- ظروف غذایی که توسط مشتریان یا پرسنل در حین کار شکسته می شود.
- استهلاک دستگاه های آشپزخانه یا دیگر دستگاه ها که بایستی به طور دوره ایی تعویض یا تعمیر می شود.
- هزینه های تبلیغ
- جریمه هایی که هر از گاهی از طرف ارگان های مختلف دولتی اعمال می شود.
- هزینه لباس پرسنلی که هر از گاهی باید تعویض شود
و خیلی از مواردی دیگر که عمومی ترین آنها را ذکر کردیم.
برای مشاهده لوازم فست فود کلیک کنید.
هدف اصلی ما از نگارش این مقاله آشنایی شما با سود تقریبی فست فود و پیتزا فروشی می باشد.
در اینجا به بررسی آنالیز چند مورد از غذاهایی که در فست فود ها بسیار پر فروش است می پردازیم.
تاریخ نگارش این مقاله 98/06/15 می باشد و قیمت های ذکر شده با توجه به قیمت های مواد اولیه در این تاریخ است.
همچنین آنالیز گرفته شده از یکی از فست فود های بنام و پر طرفدار واقع در شهر اصفهان می باشد.
پیتزا یک نفره پپرونی
پیتزا یکنفره دارای قطر خمیر نان 20،5 سانتی متر می باشد و در آن از کالباس پپرونی تند استفاده می شود.
آنالیز مواد مصرفی به شرح زیر است:
مواد اولیه مصرفی | وزن (گرم) | قیمت حدودی ( تومان) | توضیحات |
خمیر نان | 180 گرم | 800 | تهیه شده از آرد مرغوب و آب و بهبود دهنده و سایر مواد لازم |
پنیر پیتزا | 100-120 گرم | 3،900 | ترکیبی از پنیر مطهر چرب و پنیر گلبان خشک با نسبت 65 به 35 درصد |
ژامبون پپرونی | 120 گرم | 4،500 | درجه یک میکائیلیان |
سس برای کف خمیر پیتزا | 50 گرم | 600 | مخلوطی از سس کچاپ و ادویه جات |
قارچ | 50 گرم | 600 | بلنچ شده و کنسرو شده |
سبزیجات | 20-30 گرم | 1،000 | شامل فلفل دلمه ایی، ذرت، زیتون ، پیاز و … |
جمع هزینه مواد مصرفی | 11،400 | ||
هزینه های بالاسری شامل هزینه های کارگری، اجاره محل، قبوض و …. معادل 35% قیمت تمام شده محصول | 3،990 | ||
قیمت تمام شده | 15،390 | ||
قیمت فروش حدودی | 32،00 | ||
سود خالص حدودی | 16،610 | معادل 108 درصد قیمت تمام شده |
حال اگر بخواهیم پیتزا را به صورت بیرون بر سرو شود هزینه های زیر برای بسته بندی اضافه می شود:
- قیمت سینگل (کاغذ بهداشتی مو جداری که زیر پیتزا قرار می دهند): 150 تومان
- جعبه پیتزا یکنفره با چاپ تک رنگ 1300 تومان
همبرگر معمولی
یکی از راه های درآمد فست فود همبرگر می باشد.
همبرگر به روش های مختلفی سرو می شود که پایه آن همان گوشت تفت داده شده یا گریل شده است و بقیه آن مختلفی است که به آن اضافه می شود و سبب ایجاد تنوع در میان اسامی همبرگر ها شده است.آنالیز مواد مصرفی در یک برگر ساده ولی با کیفیت گوشت و نان بسیار بالا و همچنین بسته بندی کامل به شرح زیر است:
مواد اولیه مصرفی | وزن (گرم) | قیمت حدودی ( تومان) | توضیحات |
نان همبرگر | برای محاسبات قیمت بالا تر انتخاب شده | 550 | نان معمولی |
1،600 | نان سحر رومال دار | ||
گوشت | 110-160 گرم | 13،600 | گوشت گرم گوساله شامل مخلوط قلوه گاه و سردست |
سبزیجات | 70 گرم | 1،200 | شامل کاهو، گوجه، پیاز، فلفل، سبزیجات معطر و… |
سس مخصوص همبرگر | 30 گرم | 500 | ترکیبی از سس های مختلف با ادویه جات بسته به نوع همبرگر |
کاغذ روغنی | 200 | ||
جعبه مخصوص همبرگر | برای محاسبات قیمت بالا تر انتخاب شده | 1،100 | جعبه کاهی عادی با چاپ تک رنگ |
1،400 | جعبه با مقوای ضخیم با چاپ چند رنگ | ||
جمع هزینه مواد مصرفی | 18،500 | ||
هزینه های بالاسری شامل هزینه های کارگری، اجاره محل، قبوض و …. معادل 30% قیمت تمام شده محصول | 5،550 | ||
قیمت تمام شده | 24،050 | ||
قیمت فروش حدودی | 32،000 |
سود خالص حدودی | 7،950 | معادل 33% قیمت تمام شده |
ساندویچ رست بیف
در میان انواع ساندویچ ها رست بیف از استقبال بالایی میان مشتریان برخوردار است.
زیرا که مواد پایه اصلی به کار رفته در آن گوشت خالص تفت داده شده است.
آنالیز مواد مصرفی در یک ساندویچ رست بیف با کیفیت گوشت و نان بسیار بالا به شرح زیر است:
مواد اولیه مصرفی | وزن (گرم) | قیمت حدودی ( تومان) | توضیحات |
نان | برای محاسبات قیمت بالا تر انتخاب شده | 350 | نان معمولی |
1،300 | نان مارک سحر مرغوب | ||
گوشت | 110 گرم | 12،300 | با در نظر گرفتن گوشت درجه یک گوسفندی با قیمت هر کیلو 112،000 تومان |
پنیر | 60 گرم | 1،700 | ترکیبی از پارمیسان و چدار |
قارچ | 40 گرم | 500 | بلنچ و کنسرو شده |
سس | 50 گرم | 400 | ترکیبی از کچاپ و ادویه جات مخصوص |
سبزیجات | 50 گرم | 500 | ترکیبی از گوجه، پیاز و سبزیجات معطر |
جمع هزینه مواد مصرفی | 16،700 | ||
هزینه های بالاسری شامل هزینه های کارگری، اجاره محل، قبوض و …. معادل 30% قیمت تمام شده محصول | 5،010 | ||
قیمت تمام شده | 21،710 | ||
قیمت فروش حدودی | 40،000 | ||
سود خالص حدودی | 18،290 | معادل 85% قیمت تمام شده |
استیک:
استیک را می توان در بعضی از فست فودی ها جزو درآمد فست فود به حساب آورد.
در میان انواع غذاهای فست فودی استیک از استقبال بالایی میان مشتریان برخوردار است.
زیرا که اصلی ترین ماده آن گوشت خالص گوساله است.
آنالیز مواد مصرفی در یک پرس استیک با کیفیت گوشت بالا دور چین خوب به شرح زیر است:
مواد اولیه مصرفی | وزن (گرم) | قیمت حدودی ( تومان) | توضیحات |
گوشت | 250 گرم
برای محاسبات قیمت بالا تر انتخاب شده |
27،500 | فیله گرم گوساله |
21،250 | فیله یخی برزیلی | ||
مواد طعم دهنده (سس مرینیت) | 2،500 | انواع ادویه جات طعم دهنده و تُرد کننده | |
سس قارچ گارنیش | 1،500 | ترکیبی از خامه، آرد، قارچ و ادویه جات | |
سبزیجات گریل شده برای گارنیش | 1،500 | شامل کلم بروکلی، کدو، هویج، لوبیا سبز، سیب زمینی و …. | |
جمع هزینه مواد مصرفی | 33،000 |
هزینه های بالاسری شامل هزینه های کارگری، اجاره محل، قبوض و …. معادل 40% قیمت تمام شده محصول | 13،200 | |
قیمت تمام شده | 46،200 | |
قیمت فروش حدودی | 85،000 | |
سود خالص حدودی | 38،800 | معادل 84% قیمت تمام شده |
سالاد سزار
در میان انواع سالاد هایی که در فست فود ها از استقبال بالایی میان مشتریان برخوردار سالاد سزار با برش های مرغ است.
این سالاد بسیار زیبا تزئین می شود و از ارزش غذایی بالایی برخوردار است.
آنالیز مواد مصرفی در یک پرس دو نفره سالاد سزار با کیفیت بالا به شرح زیر است:
مواد اولیه مصرفی | وزن (گرم) | قیمت حدودی ( تومان) | توضیحات |
کاهو | 600 گرم | 2،400 | کاهو پاک شده با کیفیت بالا |
فیله مرغ مرینت شده | 100 گرم | 3،000 | فیله مرغ گرم با مرینت مخصوص |
پنیر پارمیسان | 50 گرم | 1،500 | |
سس مخصوص سزار | 60 گرم | 1،600 | |
پنیر کبابی | 60 گرم | 2،000 | |
سبزیجات اضافه | 70 گرم | 1،200 | گوچه چری، بروکلی، رزماری، مغزیجات |
نان بروتشن | 20 گرم | 300 | |
جمع هزینه مواد مصرفی | 12،000 | ||
هزینه های بالاسری شامل هزینه های کارگری، اجاره محل، قبوض و …. معادل 30% قیمت تمام شده محصول | 3،600 | ||
قیمت تمام شده | 15،600 | ||
قیمت فروش حدودی | 30،000 | ||
سود خالص حدودی | 14،400 | معادل 92% قیمت تمام شده |
سیب زمینی سرخ شده یا فرنچ فرایز
سیب زمینی سرخ شده جزو اساسی ترین درآمد فست فود است.
سیب زمینی سرخ شده از پیش غذاهای مرسوم در هر نوع فست فودی می باشد که علاقه مندان خاص خود را دارد.
این پیش غذا به صورت های مختلفی سرو می شود مثلا در پاکت کاغذی یا مقوایی یا در سبدهای فلزی تزیینی.
همچنین برای تزئین روی آن می توان از سس کچاپ ساده استفاده کرد یا از ادویه جات مختلف و پنیر آب شده نیز کمک گرفت.
آنالیز مواد مصرفی در یک پرس سیب زمینی به شرح زیر است:
مواد اولیه مصرفی | وزن (گرم) | قیمت حدودی ( تومان) | توضیحات |
سیب زمینی خلالی آماده | 250 گرم | 3،250 | مارک پریس |
جعبه مقوایی | 1،200 | طرح مقوایی با چاپ تک رنگ | |
ادویه جات و روغن مصرفی | 1،000 | ||
جمع هزینه مواد مصرفی | 5،450 | ||
هزینه های بالاسری شامل هزینه های کارگری، اجاره محل، قبوض و …. معادل 30% قیمت تمام شده محصول | 1،635 |
قیمت تمام شده | 7،085 | |
قیمت فروش حدودی | 12،000 | |
سود خالص حدودی | 4،915 | معادل 70% قیمت تمام شده |
نکته بسیار مهم دیگر اقلامی است مانند نوشیدنی هایی که در کنار غذا سرو می شود و بسته به سیاست خریدی که مدیر رستوران به خرج می دهد از سود آوری خوبی برخوردار می تواند باشد.
به عنوان مثال یک نوشابه قوطی مارک کوکاکولا با قیمت حدودی 3000 تومان سودی معادل 900 تومان برای خرید بالای 50 شل در هر مرتبه خواهد داشت.
البته تمامی مواردی که در بالا ذکر شد یک مثال واقعی ولی محدود به یک فست فود خاص با شرایط و مدیریت خاص خودش است که می تواند بسته به نوع مدیریت در خرید اجناس مصرفی و همچنین مدیریت داخلی رستوران و پرسنل آنجا کمتر یا بیشتر شود.
شایان به ذکر است اجاره محل این فست فود در سال 1398 چیزی برابر 60 میلیون تومان در ماه می باشد.