لوازم مورد نیاز راه اندازی رستوران چه جیزهایی هستند؟ لیست تجهیزات مورد نیاز آشپزخانه رستوران را چطور تهیه کنیم؟ با زادمن همراه باشید تا به سوالات شما پاسخ دهیم.
راه اندازی رستوران نیازمند شناخت دقیق وسایل و ابزار آلات مورد نیاز برای پخت انواع غذا است و در این راه بایستی از مشاوره
فردی حرفه ایی و با تجربه استفاده کرد. در ادامه سعی شده است لیستی از وسایل مورد نیاز یک رستوران به طور کلی آورده شود
تا دوستان با کلیت موضوع آشنا شوند.
برای مشاهده لوازم رستوران کلیک کنید.
چرخ گوشت صنعتی
برای تهیه کباب کوبیده و سایر غذاهای که نیاز به گوشت چرخ کرده است، از چرخ گوشت استفاده می شود. چرخ گوشت ها انواع مختلفی از رومیزی تا ایستاده و از انواع تسمه ای تا گیربکسی دارند و در سایز های مختلف از سایز 22 ، 32 و 42 موجود می باشند.
خمیر گیر
از خمیر گیر برای مخلوط کردن گوشت چرخ شده با سایر مواد استفاده می شود که نسبت به ظرفیت کار رستوران باید آن را انتخاب کرد.
کباب سیخ گیر
برای سیخ گرفتن کباب به دور سیخ بایستی از دستگاه کوبیده سیخ گیر استفاده کرد. این دستگاه به طور اتوماتیک گوشت را به دور سیخ تزریق می کند. ظرفیت دستگاه به طور متوسط 300 تا 700 سیخ در ساعت می باشد. این دستگاه در دو نوع رو میز و ایستاده می باشد.
سیخ شور
برای شستن سیخ های کباب از دستگاه سیخ شور استفاده می کنند، در این دستگاه سیخ ها را داخل مخزن ریخته و سپس مخزن را با آب و مواد شوینده پر کرده و پس از ان مخزن شروه به چرخش می کند که در این حالت سیخ ها به هم ساییده می شوند و شسته می شوند.
منقل کباب یا کباب پز
یکی از مهمترین وسایل مورد نیاز در هر رستوران ایرانی منقل کباب می باشد. کباب پز می تواند ذغالی یا گازی باشد و در ابعاد مختلف با توجه به ظرفیت مورد نیاز ساخته می شود. منقل های ذغالی دارای یک کفه چدنی هستند که ذغال بر روی آن قرار گرفته و به وسیله دمنده بر روی آن باد زده می شود. البته در برخی از مدل های گازی هم دمنده به منظور پخش بهتر حرارت کار می شود، دسته ای از کباب پز ها به صورت تابشی عمل می کنند، به این صورت که حرارت از بالا به کباب می تابد و پخت کباب بدون دود انجام می شود,
کره تاب
در اصل یک سینی استیل است که در زیر ان حرارت وجود دارد. داخل این سینی کره آبلیمو زعفران و سایر مخلفات ریخته می شود
و پس از حرارت دیدن به فرم مایع در می آبند. کباب های پخته شده را برای حفظ تازگی و لذیذی در داخل ان مایع قرار می دهند.
اجاق گاز زمینی یا پلو پز
برای جوش آوردن آب در دیگ برای پخت برنج یا پختن هر چیز دیگری از اجاق زمینی استفاده می شود.
انواع اجاق زمینی
- تک شعله
- دو شعله
- سه شعله
- چهار شعله
در دو حالت :
- تنور دار (کوره دار)
- بدون کوره موجود است.
اجاق گاز صنعتی
برای پخت و پز انواع غذا در آشپزخانه های صنعتی نیاز به اجاق گاز صنعتی 4 و 6 شعله است. این اجاق گازها از ساختار مستحکمی بر خور دار است و بدنه آنها عموما از استیل ساخته شده است.
سیخ کباب
برای تهیه کباب کوبیده به سیخ پهن و برای پختن جوجه و کباب برگر و گوجه نیاز به سیخ باریک می باشد. سیخ های صنعتی عموما از جنس استیل می باشد و ضخامت ان ورق 2 میل است.
تابه گردان
در اصل یک ماهی تابه بزرگ است که برای سرخ کردن و پختن خورشت مورد استفاده است. تابه گردان از یک پاتیل مستطیل شکل بزرگ تشکیل شده است که در زیر ان شعله هایی قرار دارد و توسط یک چرخ گردان این مخزن چرخیده و محتویات داخل ان تخلیه می شود.
ماشین ظرف شویی از لوازم مورد نیاز راه اندازی رستوران
در اکثر رستوران ها برای شستن ظروف خود از ماشین ظرفشویی اتوماتیک استفاده می کنند. این ماشین ها در دو نوع هود تایپ ریلی(تونلی) و زیر کانتری است که در هر بار تعدادی سبد که داخل ان ظروف قرار میگیرد وارد ماشین شده و بسته برنامه شستشو تنظیم شده اقدام به شستشو آنها می کند.
دیگ دو جداره پخت برنج
در آشپزخانه های مدرن امروزی به جای استفاده از دیگ و اجاق و دم کن برای پخت برنج از دیگ های اتومات دو جداره استفاده می شود. در این دیگ ها کار جوشاندن آب برنج و صاف کردن برنج پخته شده و دم کردن برنج همگی یک جا انجام می شود.
این دیگ ها شامل یک مخزن استیل است که درون آنها عایق بندی شده است و در زیر ان مشعل روشن می باشد. همچنین مخزن ان دارای یک شیر تخلیه برای آبکش کردن برنج است.
دیگ دو جداره پخت خورشت و سرخ کردنی
برای پخت خورشت و یا سرخ کردن مواد غذایی در حجم بالا دیگر از قابلمه و ماهی تابه استفاده نمی شود بلکه از دیگهای اتوماتیک دو جداره که مجهز به ترموکوبل و ترموستات جهت کنترل حرارت است استفاده می شود.
سبزی خرد کن
برای خرد کردن سبزی های که در انواع غذاها استفاده می شود سبزی خردکن صنعتی نیاز است. سبزی خردکن ها در دو نوع سطلی و بشقابی موجود است که ظرفیت بشقابی بیشتر است.
کانتر گرم
در اکثر رستوران های بیرون برای نگهداشتن غذاهای آماده و سرو آن به مشتری از کانتر گرم که در اصل یک گرم خانه است و ظروف استیل در داخل ان قرار میگیرد تا گرم نگه داشته شود. کانتر های گرم بر اساس طولی که مشتری میخواهد ساخته شود و بر دو نوع گازی و برقی است و سیستم گرمایش ان همان اب گرم است.
اره استخوان بر
برای قطعه قطعه کردن گوشت تازه و منجمد در آشپزخانه از اره استخوان بر استفاده می شود. این اره که دقیقا مشابه به اره های چوب بری هستند ضد اب و قابل شستشو می باشند.
میز تخته کاری
برای خرد کن و اماده کردن قطعات گوشت به شکل دلخواه بایستی روی یک میز که روکش ان از تخته پلاستیک فشرده باشد استفاده کرد.
سینک و وان
در قسمت ظرفشویی خانه هر رستورانی نیاز به سینک و وان شستشو استیل می باشد. تفاوت وان با سینک در این است که یک لگن یک تکه داردولی سینک دارای 2 یا 3 لگن است.
هود استیل
هر آشپزخانه ای نیازمند یک هود و هواکش برای تهویه دود و بخار حاصل از پخت غذا نیاز است .بدنه این هود ها همه از استیل می باشد.
جهت مشاهده فیلم ماشین ظرفشویی تمام اتومات کلیک کنید