مغازه سوسیس کالباس امروزه با توجه به مضرات بسیاری که برای سوسیس کالباسهای بازاری تعریف کردهاند، کسب و کاری بسیار سودآور و با گردش مالی بالایی شناخته میشود. سوسیس کالباس سالمی که در حضور مشتریها تهیه میشود، قطعا حس اعتماد بیشتری به آنها میدهد.
در یک مغازه سوسیس کالباس به طور کلی کارهای زیر را می توانید انجام دهید (مجوز کسب و کارش را دارا هستید)
- تهیه و تولید انواع فرآورده های گوشتی مانند سوسیس و کالباس، همبرگر، ناگت ها و..
- فروش سایر برند فرآورده های گوشتی و سایر مواد غذایی مربوط به فست فود (مانند ادویهها، خیار شور، نان ساندویچی و ..)
- سرو انواع ساندویچهای سرد و فروش برندهای مشابه ( البته حتما باید ساندویچ ها چه خودتان آماده می کنید،؛ چه سایر برند ها دارای تاریخ تولید و تاریخ انقضا باشند. )
سوسیس کالباسهای کارخانهای اغلب آنقدر بیکیفیت، بد طعم و مضر هستند که مغازه سوسیس کالباس میتواند نیاز خانوادههای ایرانی را به این مواد غذایی بر طرف کند. انواع سوسیس و کالباس به یکی از مواد غذایی اصلی در فرهنگ ایرانی تبدیل شدهاند.
سوسیسها و کالباسها طیف وسیعی از غذا ها شامل میشوند که این تنوع بسیار زیاد، سوسیس و کالباس را به یکی از مهمترین مواد اولیه تبدیل کرده است. سوسیس تخم مرغ، اسنک مخصوص، پیتزای مخصوص، ساندویچ سرد، ساندویچ بندری، انواع فست فود ها و.. همه از سوسیس کالباس در طیف وسیعی به عنوان مواد اولیه استفاده میکنند، به همین دلیل است که مصرف سوسیسها و کالباسها در ایران هر روزه در حال افزایش است.
در مغازه سوسیس کالباس میبایست خودتان این مواد غذایی را آماده کنید و بفروشید. این نوع سوسیس کالباسها سالم تر از بقیه سوسیس کالباسها شناخته میشوند و همچنین از قیمت بالاتری نیز برخوردارند.
در سوسیس کالباسهای خانگی حتی اگر از 100 درصد سویا استفاده کنند هم باز هم از سوسیس کالباسهای بازاری که دارای مواد نگهدارنده و شیمیایی بسیاری هستند، سالمتر هستند. سویا به خودی خود مادۀ مضری نیست و در واقع میتواند فواید بسیاری همچون پروتئین بالا داشته باشد. اما زمانی که شما سویا را به عنوان گوشت میفروشید از نظر اخلاقی و قوانین کسب و کار درست نمیباشد.
بسیاری از سوسیس کالباسهای بازاری به اسم درصد گوشت بالا فروخته میشوند و در بهترین حالت یا از سویا هستند و یا دارای ضایعات گوشت قرمز و مرغ هستند. استفاده از چنین موادی باعث شده است که مردم نتوانند به خوبی به سوسیس کالباس های بازاری اعتماد کنند.
سوسیس کالباس های سالمی که به عنوان سوسیس کالباس خانگی شناخته می شوند، در 90 درصد مواقع مواد شیمیایی و مواد نگهدارنده ندارند. اگر چه ممکن است این نوع سوسیس کالباس ها تاریخ نگهداری کمتری داشته باشند، ولی با توجه به اینکه در مقیاس کمتری آماده و عرضه می شوند، نیاز به تاریخ های نگهداری بلند مدت ندارند.
سوسیس کالباسهای بازاری به دلیل اینکه نیاز دارند در سراسر کشور ( و حتی خارج کشور) پخش شوند و مدتی را در مغازهها و مدتی را در منازل نگهداری شوند، باید از تاریخ نگهداری بلند مدتی برخوردار باشند.
در یک مغازه سوسیس کالباس شما نسبت به مصرف روزانه یا هفتگی خودتان سوسیس کالباسها را آماده میکنید و همان مقدار را در مغازه یا شهر یا استان خودتان عرضه و پخش میکنید. پس در این مقیاس تاریخ نگهداری نیز خیلی کمتر میشود.
چرا مردم بهتر میتوانند به مغازه سوسیس کالباس اعتماد کنند؟
مردم ایران باور بسیار بدی نسبت به سوسیس کالباسهای بازاری به ویژه کارخانههای سوسیس کالباس دارند. طبق باوری که مردم نسبت به سوسیس کالباسهای بازاری دارند، اینها از آشغال گوشت، استخوان چرخ شده، گوشتهای فاسد ( و حتی بعضا گوشتهای دیگر حیوانات غیر حلال) تهیه میشوند. البقته این باور ها در 90 درصد موارد غلط هستند چرا که کارخانههای مجاز دارای مسئول فنی تأیید شده از سوی مراکز بهداشتی و سازمانهای غذایی و دارویی هستند.
انجام کارهای غیر اخلاقی مانند استفاده از مواد غذایی ناسالم در سوسیسها و کالباسها در تولیدیهای بدون مجوز ممکن است صورت گیرد و کارخانههای دارای مجوز چنین کاری انجام نمیدهند.
به طور کلی یک مغازه سوسیس کالباس مزیتهای زیر را بابت اعتماد بهتر مشتریها دارا است :
- تولید سوسیس کالباس در حضور مشتریها و اینکه خودشان مواد اولیه و طرز تهیه و بهداشتی بودن محیط را ببینند، حس بهتری به آنها القا میکند.
- استفاده از گوشتهای مطمئن (حلال مانند گاو و گوشفند و مرغ و بوقلمون و شتر و ..)
- استفاده از سویای مناسب مصارف انسانی و نه مصارف دامی
- عدم استفاده از مواد شیمیایی به سلامتی مشتریان منجر میشود. مواد شیمیایی شامل نیترات و نیتریت، سولفیتها، انیدریدسولفوریک، فسفاتها، بوراتها و هیپوکلریتها میباشد که جز ترکیبات افزودنی در سوسیس و کالباس میباشند.
مواد شیمیایی اغلب به خاطر طعم بهتر، جلوگیری از خراب شدن سوسیس و کالباس، بافت بهتر محصول، پفکی و نرم شدن محصول و .. استفاده میشوند که اگر چه استاندارد وزارت بهداشت را دارا هستند، اما دلیل نمیشود که در بلند مدت برای سلامتی ضرر نداشته باشند و سرطانزا نباشند.
- عدم استفاده از مواد نگهدارنده ( یا استفاده از مواد نگهدارنده به مقدار خیلی کمتر) که در مغازه های سوسیس کالباس این یکی از نکات مثبت این کسب و کار است.
- عدم استفاده از آشغال گوشت و یا استخوان چرخ شده که در سوسیس کالباس های بازاری دیده می شود مشتری ها را بهتر به سمت شما جذب می کند.
- اعتماد بهتر مشتری برای تازه بودن سوسیس کالباس که یکی از نکات اصلی در سالم بودن آن و طعم بهتر آن است.
- اعتماد مشتری بهتر و عمیق تر برای حفظ سلامتی خود و خانواده اش جلب می شود و مشتری ثابت می ماند.
- جلب اعتماد بهتر مشتری برای تهیۀ سوسیس کالباس به صورت بهداشتی در یک محیط تمیز و سالم
- استفاده از ادویه های تازه و سالم به طعم بهتر منجر میشود.
- در مغازه سوسیس کالباس شما این امکان را دارا هستید
برای اینکه بتوانید به مشتریهایتان به خوبی نشان دهید که چقدر سوسیس کالباسهای شما سالم و بهداشتی است، باید بتوانید به صورت روزانه و هفتگی محتوای ویدیویی و تصویری بسازید و در شبکههای اجتماعی (مانند اینستاگرام) قرار دهید.
برای مثال برای آماده سازی سوسیس آلمانی 40 درصد گوشت از مواد زیر استفاده میکنند :
گوشت بدون چربی ۲۵۰ گرم
سیر تازه. ۱۰ گرم
فلفل دلمه 10 گرم
پیاز تازه ۱۰ گرم
ایزوله سویا. ۵۰ گرم
گلوتن ۳۵ گرم
آب و یخ ۳۵۰ گرم
نشاسته گندم ۵۰ گرم
چربی گوساله و یا مرغ به صورت چرخ کرده یا روغن مایع ۲۵۰
نمک کیور دو و نیم گرم
نمک بدون ید ۱۰ گرم
ادویه سوسیس هات داگ گوشت ۱۵ گرم
فسفات کاتری ۴ گرم
اسید اسکوربیک یک دهم گرم
در یک مغازه سوسیس کالباس و فرآیند آماده سازی آن به چه دستگاه هایی نیاز داریم ؟
- دستگاه چرخ گوشت : چرخ گوشتها انواع مختلفی دارند. 32 تسمهای ایستاده، 32 گیربکسی رو میزی، 42 تسمهای، 42 گیربکسی و چرخ گوشتهای فوق صنعتی بزرگتر و قدرتمندتر که اغلب با برق سه فاز کار میکنند.
یک مغازۀ سوسیس کالباس باید حجم انبوهی از مواد اولیهاش مانند گوشت مرغ، گوشت قرمز، سویا و … را در زمان کمی چرخ و یکدست کند. اینجاست که چرخ گوشت و دستگاه کاتر میکسر نیازش میشود.
- دستگاه کاتر میکسر : کاتر میکسر دستگاهی است که دارای تیغههایی بسیار تند است که با سرعت میچرخند و مواد را علاوه بر مخلوط کردن تا حد ممکن خمیر میکنند.
- دستگاه همزن یا خمیر گیر : در صورتی که نیاز دارید خمیر سوسیس کالباس به خوبی مخلوط شود، میتوانید از دستگاههای خمیر گیر برای این کار استفاده کنید. البته توجه داشته باشید که کاتر میکسر اگر داشته باشید هیچ نیازی به همزن یا خمیر گیر ندارید.
- دستگاه سوسیس پر کن : یکی از مهمترین دستگاههای کسب و کار آماده سازی انواع سوسیس کالباس، دستگاه های پر کن سوسیس و کالباس است. با این دستگاهها به خوبی سوسیس و کالباس را درون بسته بندیهای مخصوص آن پر میکنید و عمل هواگیری به خوبی انجام میشود. باید تصمیم بگیرید که دستگاه سوسیس پر کن را در چه مقیاسی تهیه کنید. سوسیس پر کنهای خانگی 1 و 2 و 3 کیلو الی 10 کیلویی موجود هستند، اما شما میبایست سوسیس پر کن برقی با موتور قوی خریداری کنید تا تحت فشار کاری مداوم عملکرد خوبی داشته باشد.
- اتاق پخت سوسیس کالباس : اتاق پخت سوسیس کالباس همان بخار پز صنعتی است که در حجم و مقیاس بزرگ سوسیس و کالباس آماده میکند.
این دستگاه از بخار آب برای پختن غذاها، به عنوان روشی سالم و ایده آل برای حفظ کیفیت و طعم مواد غذایی استفاده میکند. بخار آب به صورت یکنواخت در همه بخشهای این دستگاه پخش میشود و به همین دلیل، پخت یکنواختی برای تمام محصولات سوسیس و کالباس ایجاد میشود. علاوه بر این، این دستگاه طعم و مزه طبیعی سوسیس و کالباس را حفظ کرده و از بیش از حد پخته شدن و از دست دادن مواد مغذی جلوگیری میکنند. دستگاههای پخت سوسیس کالباس به گونهای طراحی شدهاند که به راحتی شسته و تمیز شوند و از نظر بهداشتی کاملاً ایمن هستند.
وجود چنین دستگاهی در مغازه سوسیس کالباس میتواند مداوم سوسیسها و کالباسها را پخته و طعم دار کند.
مشخصات اتاق پخت سوسیس و کالباس 60 کیلویی :
- دستگاه پخت سوسیس و کالباس خانگی برقی
- ابعاد دستگاه: 60*65 سانتی متر به ارتفاع 140 سانتی متر
- ظرفیت پخت 60 کیلوگرم کالباس یا سوسیس خانگی در هر بار
- جنس بدنه بیرون و داخل تماشا استیل
- دارای عایق پشم شیشه برای به حداقل رساندن مصرف انرژی
- قابلیت پخت با بخار، خشک و دودی کردن (در صورت سفارش)
- برق مورد نیاز 220 ولت تکفاز
- دارای چهار طبقه
- دارای چرخ جهت جابه جایی آسان
- سیستم کنترل دمای دیجیتال
- مصرف برق 2000 وات در ساعت
- مجهز به سیستم کنترل ایمنی جان جهت جلوگیری از برق گرفتگی
- دارای مخزن آب دستی
- دستگاه پوست کن پیاز : در صورتی که خواستید از پیاز استفاده کنید، باید به خوبی آن را پوست بکنید و تمیز کنید.
- آبگیر پیاز : چنانچه قصد داشتید پورۀ پیاز بدون آب استفاده کنید این دستگاه را نیاز دارید.
- اسیاب ادویه : در یک مغازه سوسیس کالباس باید به ادویه ها توجه ویژه ای داشته باشید. یکی از نکات اساسی در حفظ عطر و طعم های ادویه ها و خوشمزه شدن کالباس و سوسیس، تازه بودن ادویه ها به ویژه تازه بودن آسیاب آنها است. فلفل قرمز، فلفل سیاه، پودر خردل، پودر دارچین، پودر تخم گشنیز، زنیان، پودر زنجبیل، هل سائیده شده، پودر آویشن، ترخون، مریم گلی، اسطوخودوس، میخک، پودر پیاز، پودر سیر و.. ادویه هایی هستند که در آماده سازی سوسیس و کالباس کاربرد دارند.
- دستگاه یخ خرد کن : در اماده سازی سوسیس کالباس و تهیۀ خمیر آن به هیچ عنوان از آب استفاده نمی شود، بلکه از یخ و پورۀ یخ استفاده می کنند. یخ از خراب شدن مواد پروتئینی جلوگیری می کند و همچنین اجازۀ نرم شدن بیش از حد خمیر را نمی دهد. همچنین سایر مراحل تولید به ویژه هنگام استفاده از کاتر میکسر حرارت زیادی توسط تیغه های آن تولید می شود که می تواند طعم خمیر سوسیس و کالباس را تغییر دهد.
- دستگاه کالباس بر : برای برش زدن کالباس ها برای مصارف خانگی و فروش ورقه های کالباس نیاز به کالباس بر دارید که می توانید کالباس بر با ترازو یا بدون ترازو خریداری کنید.
- دستگاه دوخت پلاست و سایر دستگاه های بسته بندی : برای بسته بندی بهداشتی و کاملا ایمن مواد غذایی بهتر است آنها را خوب دوخت و بسته بندی کنید. در مغازه سوسیس کالباس نیاز شدید به بسته بندی مواد غذایی به صورت کاملا بهداشتی دارید. دستگاه دوخت پلاست با حرارت سطوح پلاستیکی را به هم می چسبانند.
- چند نوع ترازو : شما برای آماده سازی سوسیس کالباس به چند ترازو با دقت ها و توان های مختلف نیاز دارید. ترازوی ادویه باید دقت بیشتری داشته باشد. ترازوی سنگین ویژه مواد پروتئینی (یا همان باسکول) و ترازوی ویژه مشتریان ( که ترازوی 40 کیلو گرم با دقت 5 گرم محک مناسب است)
- دستگاه تاریخ زن : تاریخ تولید و تاریخ انقضا باید روی محصولات پروتئینی حتما درج شود.
- انواع یخچال ها وفریزر ها : وجود چندین یخچال و فریزر و حتی سرد خانۀ کوچک در مغازه سوسیس کالباس به سلامت بهتر مواد اولیه و تولیدات کمک بسزایی می کند. در یک مغازه سوسیس کالباس می بایست تمامی مواد پروتئینی در یخچال نگهداری شوند.
یک مغازه سوسیس کالباس بزرگ باید دارای یک اتاق سرد خانه (هر چند کوچک) باشد. اکثر تولیدات سوسیس و کالباس در همان روز و یا همان هفته فروخته نمی شوند و میزان فروش بازار به شرایط مختلفی بستگی دارد. به همین دلیل است که نیاز به سردخانه و یا یخچال های بزرگ دارید.
- سینک ها و میز های استیل : سینک و میزی که در کسب و کارهای غذایی استفاده می شوند می بایست حتما از جنس استیل باشند. جنس استیل از نظر بهداشتی دارای استاندارد های لازم است، چرا که به آسانی قابل شست شو است و باکتری ها کمترین فعالیت را روی استیل خواهند داشت. همچنین استیل ضد زنگ است و پس از سالها استفاده و رطوبت مداوم زنگ نمی زند.
- چاقو ها، ساطور ها، تختۀ کار قصابی، تشتهای خیساندن سویا، ظروف استیل نگهداری گوشت و … سایر وسایلی هستند که نیاز دارید.