راه اندازی فست فود بدین معنی نیست که یک مغازه با تجهیزات آن راه اندازی کنید و انتظار داشته باشید که صبح تا سب پول پارو کنید. در واقع اگر چنین دیدگاهی دارید وارد مشاغل غذایی نشوید. مشاغل غذایی بسیار زحمت دارند و این زحمات شامل خرید ، آماده سازی ، پختن مواد اولیه ، آماده سازی سفارش ، نظافت محیط ، شستن ظروف ، ثبت سفارش مشتریان، حسابداری ، پرداخت هزینه ها و … است.

اما باز هم با این همه زحمات ، فست فود شغلی پر طرفدار و جذاب خصوصا برای نسل جوان است، دلایلی که برای این مورد میتوان ارائه کرد به شرح زیر است:
- انعطاف داشتن شغل فست فود باعث شده است که بتوان در یک مجموعه غذایی اغلب فست فود ها را آماده کرد. مثلا یک فست فودی می تواند پیتزا به تنهایی ارائه دهد یا کافه فست فود شود و علاوه بر انواع فست فود ها مانند همبرگر و اسنک و .. نوشیدنی نیز ارائه دهد.
- فست فود در مقایسه با رستوران، دردسر و زحمت پخت مواد اولیه کمتری دارد. اغلب مواد آماده یا نیمه آماده اند. مانند کالباس ، سوسیس ، پنیر ها و…
- یک فست فودی میتواند به سبک های مختلف ، فعالیت کند. مثلا فست فود دهه شصت یا فست فود ایتالیایی ، فست فود آمریکایی و یا هر سبک دیگری .
- سرو کار داشتن با نسل جوان به صورت عمومی و داشتن محیط پرشور و هیجان کاری
- درآمد تقریبا بالا نسبت به سرمایه گذاری لازم و در مقایسه با سایر مشاغل زود بازده موجود
- دخل نقدی برای هر شب و عدم نیاز به پیگیری جهت وصول طلب ها
- خریدهای عمدتا مدت دار که سبب رسوب پول در حساب صاحب شغل میشود که می توانند با استفاده زیرکانه از این سرمایه سود آوری خود را بیشتر کند به عنوان مثال از شرکت های تامین مواد اولیه می تواند عمده ای خرید کند که قیمت خرید پایین بیاید یا تا حد امکان خریدهای نقدی نماید تا درصد تخفیف بیشتری از تامین کنندگان مواد اولیه بگیرد.
- با توجه به رکود فعلی در بازار اقتصادی ایران بر اساس تئوری هرم مازلو رویکرد عموم مردم به سمت نیازهای اولیه خود مانند غذا بیشتر میشود و همچنین به عنوان یک تفریح نیز برای مردم به حساب می آید، پس بازار این کار گرم می شود.

شب نشین اصفهان یکی از پروژه های اصفهان

علی رغم دلایلی که ارائه شد فست فود شغلی بسیار پر ریسک و استرس است. به همین دلیل راه اندازی فست فود کاری بسیار پر اهمیت است و حتما بایستی از افرادی با تجربه در تمام زمینههای مورد نیاز استفاده کرد.
مجتمع برلیان یکی از پروژههای بزرگ زادمن
برای مشاهده ویدیوهای وسایل فست فودی کلیک کنید.

راه اندازی فست فود شامل موارد زیر میشود :
- مشخص کنید که میخواهید چه سبکی فعالیت کنید و چه منویی داشته باشید. برخی غذاهای گران قیمت مانند فست فود های ایتالیایی را نمیتوان در مناطقی که عموم مردم درآمد خوبی ندارند (مانند پایین شهر) راه اندازی کرد. توجه به سبک فعالیت و منوی غذایی در راه اندازی فست فود بسیار مهم است.
- انتخاب مغازه و اخذ قرار داد اجاره ، شراکت با صاحب ملک و یا خریداری ملک : برای برخی رستوران های بزرگ بسیار مهم است که در جای مناسبی که رفت و آمد زیاد است، راه اندازی شوند. راه اندازی فست فود در ملکی که از خودتان است، موفقیت بلند مدت شما را تضمین میکند.
- انتخاب وسایل و تجهیزات فست فود متناسب با منوی غذایی مورد نظر، به گونهای که بهترین حالت برای رفت و آمد پرسنل ایجاد شود و کارها به صورت ترتیبی و منظم انجام گیرد. راه اندازی یک فست فود بزرگ نیاز به یخچال ها و فریزر های بزرگ دارد، گاهی حتی نیاز است یک سردخانه بزرگ خریداری کنید. در راه اندازی فست فود خودتان حتما می توانید از ما مشورت بگیرید.
- جانمایی دستگاه ها در آشپزخانه باید به صورت اصولی در راه اندازی فست فود انجام شود. دستگاه ها نباید خیلی از هم دور باشند. باید تصمیم بگیرید که چگونه چیدمان را انجام دهید که تاپینگ پیتزا ، فر پیتزا و میز برش پیتزا نزدیک هم باشند. در غیر اینصورت راه رفتن زیاد در آشپزخانه خودتان و پرسنل را خسته کرده و از پا میاندازد.
- اعمال نظر در دکوراسیون داخلی متناسب با تم مورد نظر کارفرما
- طراحی تابلو مغازه به صورتی که کاملا در معرض دید و چشمگیر باشد و انتخاب اسمی منحصر و چشمگیر
- طراحی منو هم از نظر گرافیکی و هم از نظر نوع اسم و قیمت گذاری
- آموزش پرسنل آشپزخانه جهت امور پخت و پز تحویل غذا
- آموزش پرسنل فروش شامل فروشنده و صندوق دار و گارسونها و کسانی که در سالن به مشتریان سرویس میدهند.
- آموزش نحوه و زمان خرید مواد اولیه و مقدار آن ، مارک آن و در نهایت کلیه ریزه کاریهای مربوط به اداره کردن یک فست فود

از این جهت راه اندازی فست فود موفق با یک راه انداز خوب و حرفه ای گره خورده است و به طور کلی می توان گفت برای صعود یک کسب و کار فست فود به دو بال قدرتمند نیاز دارید 1 مدیریت و ریسک پذیری 2 مشاور و راه انداز حرفه ای
آیا به عنوان کسی که قصد راه اندازی فست فود دارد ، نیاز به تیم راه انداز داریم ؟
ابتدای صحبت باید عرض کنم که ما شغلی به عنوان راه انداز نداریم. در صنایع غذایی ما افرادی را به عنوان مدرس و پشتیبان راه اندازی فست فود داریم ولی اینکه بگوییم شخصی یا اشخاصی را باید استخدام کنیم تا راه اندازی انجام دهند، چنین چیزی حقیقت ندارد. (به خصوص برای مجموعه های غذایی بزرگ)
به عنوان مدیر یا سرمایه گذار رستوران باید یکسری اصول و قواعد را آموخته باشید. مثلا چگونه بر سر ملک اجاره ای یا شراکتی قرار داد ببندید. چگونه با پرسنل قرار داد و تعهد کاری و پرداخت مالی بر قرار کنید و چگونه مواد اولیه تامین و خریداری کنید.
یک مدیر فست فودی بزرگ، باید قبل از راه اندازی موارد زیر را بیاموزد :
مدیریت فست فود های بزرگ ، اصلا کار آسانی نیست، به خصوص آنکه تعداد پرسنل و فروش آیتمهای غذایی زیاد باشد.
- چگونگی فهمیدن ذائقه و نیاز مشتریان آن منطقه (مثلا مک دونالد آیتم های منو اش را با توجه به ذائقه
- انتخاب لوکیشن مناسب مغازه
- خرید و انبار کردن مواد اولیه رستوران ( مدیر فست فود باید بهترین قیمت مواد اولیه را با کیفیت خوب پیدا کند.)
- اضافه و حذف کردن آیتم های مختلف درون منوی فست فود با مشورت دوستان با تجربه و یا مدرسین غذایی
- افزایش کیفیت آیتم های منو در طول سالیان کاری و کسب تجربه
- انجام امورات مربوط به حسابداری و ورود و خروج اموال و مواد اولیه فست فود
- استخدام ، اخراج ، عقد قرار داد و امورات مربوط به پاداش یا تنبیه پرسنل
- تعریف وظایف پرسنل و جلوگیری از تنشها میان پرسنل
- امورات مربوط به تبلیغات و جذب و نگه داشتن مشتریان
حتما نیاز نیست مدیران مجموعه های بزرگ تمامی این کارها را خودشان انجام دهند. در واقع فست فود های بزرگ مسئول خرید دارند. تبلیغات را اشخاصی دیگر انجام می دهند، صندوقدار دارند و بسیاری از وظایف تقسیم می شوند.
اگر به عنوان یک فرد سرمایه گذار ، قبلاً به صورت حرفهای با صنایع غذایی آشنایی نداشتهاید و قصد راه اندازی فست فود دارید، می توانید از چند نفر یا یک تیم به عنوان مدرس بخش های مختلف فست فود کمک بگیرید.
اینکه بخواهید چه مدرس هایی با چه مبلغی به نیروهایی که استخدام می کنید آموزش دهند، بستگی به خودتان و سطح و لول کاریتان دارد. برخی مدرسین قیمت بالایی دارند و ممکن است همان چیزی را آموزش دهند که یک آشپز جوان هم آموخته باشد.
برخی افراد و سرمایه گذاران هم سعی میکنند به جای اخذ قرار راه اندازی با یک یا چند مدرس و فرد با تجربه نیروهای با تجربه و دانش استخدام کنند.
نکاتی که قبل از خرید تجهیزات فست فود ، انتخاب مدرس و یا راه انداز فست فود بایستی در نظر گرفت به شرح زیر است.
- تحقیق در مورد سابقه و پروژههای که آن شخص یا گروه راه اندازی کردهاند که چقدر موفق و پایدار بودهاند.
- برسی منابع مالی و مشخص کردن حجم سرمایه موجود جهت هماهنگی با نفر راه اندازی جهت تعیین موارد ذکر شده در قبل
- بستن یک قرار داد محکم و مستند جهت جلوگیری از ضرر و زیان های پیش بینی نشده در آینده
نکاتی که در مورد بستن قرار داد راه اندازی فست فود بایستی در نظر گرفت:
- تعیین دقیق زمان شروع و پایان پروژه تاسیس فست فود و تعیین مبلغی به عنوان خسارت برای تاخیر در تحویل پروژه
- مشخص کردن دقیق وظایف و تعهد است باز کردن فست فود و همچنین کارفرما
- مشخص کردن مبلغ قرار داد به صورت دقیق و نحوه شرایط پرداخت
- قرار دادن یک بند در قرار داد جهت حسن انجام کار تاسیس فست فود که پس از افتتاح فست فود در یک بازه زمانی مورد توافق طرفین به ایشان پرداخت شود
- مشخص کردن دوره های بازدید برای تاسیس فست فود که تا یک مدت مشخص بازه های زمانی خاص به پروژه سر بزند و ایرادات احتمال را رفع و رجوع نماید.
گروه تجهیزات آشپزخانه صنعتی زادمن با سابقه 12 ساله در زمینه تاسیس فست فود توانایی انجام انواع پروژه های راه اندازی فست فود با منوی های مختلف را در هر شهری دارا میباشد.
شما میتوانید با رجوع به قسمت پروژه ها در سایت ما به برخی از آنها دسترسی داشته باشید.
تجهیزات فست فود
تجهیزات فست فود یا وسایل مورد نیاز برای راه اندازی فست فود به تمامی دستگاه ها، ابزار آلات و ملزوماتی اطلاق می شود که آشپزخانه فست فود آن برای تهیه انواع غذاهای فست فودی نیاز دارد.
برای مشخص شدن نوع و تعداد تجهیزات بایستی در ابتدا منوی مورد و نظر مشخص باشید منظور از منو یعنی عملا انواع غذاها،پیش غذاها،دسرها،سالاد و هر آنچه که بایستی برای انتخاب در اختیار مشتری قرار داد.
غذاهای فست فودی به طور کلی در ایران شامل موارد زیر می باشد:
- انواع پیتزا ( پیتزا ایتالیایی ، پیتزا آمریکایی ، پیتزای ایرانی پسند پر از مخلفات و … )
- انواع همبرگر
- انواع ساندویچ گرم
- انواع ساندویچ های سرد
- فست فود های ایرانی مانند فلافل ، سوسیس بندری، کتلت و…
- انواع پاستاها در سبک های مختلف
- انواع خوراک های که به صورت سرد یا گرم سرو می شود.
- انواع پیش غذاها
- انواع دسرها
پس در ابتدا نیاز است که غذاها انتخاب شود تا پس از آن بتوان نوع و تعداد تجهیزات فست فود را مشخص کرد.
همچنین حجم یا تعداد غذایی که در نظر دارید در هر شب شیفت کاری به فروش برسانید نیز در نوع و تعداد تجهیزات تعیین کننده است.
برای دیدن همه محصولات مرتبط با تجهیزات فست فود از قسمت مرتبط با این نام در صفحه محصولات سایت گروه صنعتی زادمن بازدید کنید.
اگر می خواهید اطلاعات کامل تری در زمینه تجهیزات فست فود داشته باشید به مقاله مرتبط با این مورد در صفحه محصولات سایت مراجعه کنید.
همچنین در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر می توانید ، به صورت رایگان با کارشناسان قسمت فروش گروه صنعتی زادمن تماس حاصل نمایید.