کورن داگ یکی از فست فودهایی است که به تازگی در ایران پیشرفت زیادی داشته و تعداد افرادی که به راه اندازی کسب و کار آن اقدام میکنند، روز به روز در هر حال افزایش است. اگر شما نیز به فکر راه اندازی کسب و کار کورن داگ افتادهاید، حتما این مطلب را تا انتها مطالعه کنید، چرا که در این مطلب سعی کردهایم به راه اندازی کسب و کار کورن داگ و سایر تجهیزات مورد نیاز آن در مقیاس نیمه صنعتی یا صنعتی اشاره کنیم.
کسب و کارهای کورنداگ به دو صورت هستند :
- تولید کورن داگ نیمه آماده
این کورن داگ به صورت نیمه آماده تهیه میشود و در منازل یا کسب و کارهای کوچک، آن را درون روغن قرار داده و سرخ میکنند. مانند ناگت ها و سوخاری های نیمه آماده یخ زده که از سوپر مارکت ها می خرید.
این کسب و کار در مقیاس صنعتی (کارگاهی یا کارخانهای) باید راه اندازی شود، چرا که شما باید کورنداگهای نیمه آماده را به صورت انبوه تولید و به مقصد فروشگاههای مختلف ارسال نمایید. بدین صورت نیاز به تجهیزات صنعتی قوی با عمر و توان زیاد دارید و سرمایه در گردش زیادی باید برای این کار در نظر بگیرید. همچنین از آنجایی که کورن داگ نیمه آماده باید فریز شده نگهداری شود به یک الی چند ماشین یخچالدار برای حمل و نقل محصول نیاز است.
- آماده سازی کورن داگ در مقیاس کسب و کار رستورانی
آماده سازی کورنداگ رستورانی باید از صفر تا صد مواد اولیهاش و سرخ کردن آن توسط آن کسب و کار انجام شود. اگر بتوانید در چنین کسب و کاری برند سازی و تبلیغات موفقی انجام دهید، به آسانی میتوانید شعبات گوناگون راه اندازی کنید.
برخی دست فروشان یا رستورانها، کورنداگهای خود را درست پس از سفارش مشتری سرخ کرده و به او تحویل میدهند. (همان کسب و کار نوع دوم) این محصول همچنین به صورت منجمد تقریباً در تمامی سوپرمارکتهای آمریکای شمالی فروخته میشود. (همان کسب و کار نوع اول)
شاید برایتان مفید باشد : مطالعأ مطلب سوخاری کیلویی : صفر تا 100 راه اندازی + تجهیزات در سایت زادمن
دلیل نامگذاری و محبوبیت کورن داگ
کلمۀ CORN یعنی دانۀ ذرت و هم چنین به اسم غله نیز اشاره دارد. کلمۀ DOG نیز به هات داگ اشاره دارد. Corn dog در واقع به معنی سوسیس هات داگی است که در آرد ذرت یا غلات پوشانده شده است.
دلیل محبوبیت کورنداگ سوسیس هات داگی است که آن را با لایۀ ضخیمی از خمیر تهیهشده از آرد پوشاندهاند. به صورت اصیل از آرد ذرت باید استفاده شود، اگر چه از انواع دیگر آرد ها در سراسر دنیا نیز استفاده میکنند. رسپیهای مختلفی برای خمیر کورن داگ ذکر شدهاست که در هر روش باید به پفدار شدن خمیر آن توجه کرد. چه از مواد کیک و بکینگ پودر استفاده کنید چه خمیر ور آمده (با خمیر مایه) در هر دو صورت خمیر باید پف کند و بافت پفکی آن درون روغن آن ایجاد شود.
اصولاً در خمیر کورن داگ از ادویههای زیادی استفاده نمیشود، چرا که ادویۀ زیادی باعث از بین رفتن بافت پفکی خمیر میشود، بلکه ادویههای آن را درون پودر سوخاری و سس آن اضافه میکنند.
برای پنیری کردن کورن داگ میتوانید پنیر ورقهای اطراف سوسیس بکشید و سپس خمیر را روی آن بپوشانید تا مبادا پنیر درون روغن داغ حل شود و از بین ببرد. همچنین میتوانید از سوسیس پنیری استفاده کنید. سوسیسهای پنیری، در داخلشان پنیر وجود دارد و مصرف آنها لذت بخش است. به طور کلی کورن داگ پنیری لذت خوردن بیشتری ایجاد میکند.
تاریخچه کورن داگ
گرچه اختلاف نظرهایی دربارۀ منشأ دقیق کورنداگ وجود دارد و کسی به درستی نمیداند اولین کورن داگ کی و کجا آماده شد اما حضور این خوردنی در ایالات متحدۀ آمریکا به دهۀ ۱۹۲۰ باز میگردد و در دهۀ ۱۹۴۰ به یکی از خوراکیهای محبوب در سراسر آن کشور بدل شد.
کورن داگ یک فست فود محبوب آمریکایی است، شاید شما نیز حدس زده باشید، چرا که آرد ذرت و سوسیس در قارۀ آمریکا به شدت محبوب و مورد استفاده است. آمریکاییها (بر خلاف مردمان ایتالیا و حتی ایران) میل شدیدی به مصرف غذاهای آماده و نیمه آماده دارند، به همین دلیل است که سوسیس به عنوان یک گوشت و پروتئین نیمه آماده و پروسس شده در آمریکا بشدت محبوب است.
دلیل محبوبیت بسیار زیاد کورن داگ شباهت آن به ساندویچ هات داگ است با این تفاوت که نان آمادهای در کار نیست و نان، همان خمیر ذرت یا خمیر آرد است که سرخ و حجیم میشود. وجود خمیر سرخ شده اطراف سوسیس، برای مشتریها احساس سیری درست میکند و آنها را وادار به مصرف دوبارۀ این غذا به عنوان وعدۀ غذایی یا میان وعده میکند.
کالری بالای این محصول و طعم سوسیس همراه با انواع سسها باعث میشود که خاطرهای دلانگیز از این غذا در ذهن مشتریها نقش ببندد. هر چه قدر کالری یک غذا بیشتر باشد ، برای عموم مردم جذابتر میشود. اگر چه مضر است و برای سلامتی مشکلساز میشود، اما این قانون در همه جای دنیا وجود داشته است. اکثر کسب و کارهای غذایی (بیش از 80 درصد) غذاهای چرب و با کالری بالا ارائه میدهند. زمانی که غذاهایی با کالری بالا میل میکنید، هورمونهایی در بدن ترشح میشوند که حس آرام بخشی و حس رضایت ایجاد میکنند.
حتی اگر دستتان به بدترین حالت ممکن کثیف باشد، باز هم میتوانید کورن داگ میل کنید، چونکه این غذا روی چوب سرو میشود. تقریباً تمامی کورن داگها بر سر چوب سرو میشوند، گرچه برخی انواع اولیۀ آنها بدون چوب عرضه میشوند. خاصیت و ذات فست فود کورن داگ به میان وعده بودن و ایجاد حس تنوع بر میگردد. روی چوب قرار دادن این غذا باعث ایجاد جذابیت برای کودکان میشود و همچنین سرو آن را آسان میکند. چوب، مشتریان را از قاشق و چنگال بینیاز میکند و سرو آن را تسهیل میکند.
کورن داگ دارای گوشت (پروتئین) و دارای کربوهیدرات سرخ و فرآوری شده (همان خمیر دور سوسیس) است. همچنین میتوان آن را با انواع مخلفات (چه دورچین) و چه چسبیده به خمیر آن و سرخ شده سرو کرد.
گرچه اختلاف نظرهایی دربارۀ منشأ دقیق کورن داگ وجود دارد اما حضور این خوردنی در ایالات متحدۀ آمریکا به دهۀ ۱۹۲۰ باز میگردد و در دهۀ ۱۹۴۰ به یکی از خوراکیهای محبوب در سراسر آن کشور بدل شد.
کورن داگ معمولاً بهعنوان فست فود یا یکی از خوراکیهایی که در کنار خیابان فروخته میشود، عرضه میشود. کورن داگ در آمریکا مانند ساندویچ هات داگ در مراسمات اجتماعی و مکانهای تفریحی و یا بازیهای ورزشی روی گاری توسط دست فروشان عرضه میشود.
یکی از دلایل محبوبیت ساندویچ هات داگ و کورن داگ در دسترس بودن آن توسط همین دست فروشان در سایر مکانهای شلوغ است. چنانچه یک محصول غذایی به وفور در دید مشتریها قرار گیرد، چشمان آنها باعث ایجاد حس گرسنگی شدید میشود.
ارائه خدمات راهاندازی کسب و کار کورن داگ توسط گروه صنعتی زادمن
ما برای راه اندازی یک کسب و کار موفق سوخاری کیلویی خدمات زیر را ارائه میدهیم :
- مشاوره برای خرید بهینه تجهیزات
- تأمین تجهیزات عمومی و تخصصی، ایرانی و خارجی، تجهیزات خرد (مانند لوازم جانبی) و تجهیزات بزرگ و سرمایهای (مانند سرخکن و یخچال و ..)
- بازدید از محل و ملک شما قبل از راه اندازی (چه به صورت آنلاین و چه حضوری)
- مشاوره و اجرای نقشه کشی دو بعدی و یا سه بعدی آشپزخانه و سایر بخشهای ملک
- مشاوره و نقشه کشی خطوط انرژی گاز و برق و آب
- مشاوره و فروش تجهیزات مربوط
- تامین لیست تجهیزات مورد نیاز کورن داگ
- منو نویسی و معرفی مواد اولیه مناسب با هر آیتم
- آموزش پرسنل با توجه به وظایف هر کسی
- آموزش مدیران در جهت امور نظارتی و کاست کنترل
- طراحی دکوراسیون سوخاری کیلویی
- مشاورۀ خدمات برند سازی و تبلیغاتی کسب و کار های کورن داگ
- مشاورۀ خدمات برندسازی و ایجاد وجه تمایز سوخاری کیلویی
تجهیزات مورد نیاز کسب و کار کورن داگ
ابتدا ویدیوی زیر را تماشا کنید تا با نوع سرخ کن مورد نیاز کورن داگ آشنا شوید.
دستگاه سرخکن دارای ترموستات : سرخکن برقی یا گازی که دارای ترموستات و قابلیت تنظیم دما است برای کورن داگ باید استفاده شود. گروه صنعتی زادمن انواع سرخکنهای ایرانی و یا خارجی را میتواند برای شما تأمین کند. روی سرخ کن کورن داگ باید گیره هایی برای نگه داشتن چوب کورن داگ نصب شود. به هر حال نمی توانید با چوب آن را درون روغن قرار دهید، چرا که چرب شدن چوب و داغ شدن آن برای مشتری ها اذیت کننده است.
تصفیه روغن : دستگاه تصفیه روغن تا 50 میکرون آشغالهای روغن را می گیرد که به بازدهی 5 برابری عمر روغن میتواند منجر شود. بافت پودر سوخاری و سایر موادی که به خمیر می چسابانید میتواند روغن را از بین ببرد. دستگاه تصفیه روغن با گرفتن این آشغالها تا قطر 50 میکرون ( که باور نکردنی است) عمر روغن را تا 3 الی 5 برابر افزایش میدهد.
دیسپلی یا شوتینگ : برخی کسب و کارهای کورنداگ و سوخاری در زمانهای شلوغی غذا ها را از قبل آماده و سرخ میکنند. میتوانید کورن داگ سرخ شده را تا 5 ساعت در شوتینگ یا دیسپلی نگه داری کنید.
یخچالهای ذخیره سازی مواد غذایی و یخچالهای ویترینی : یخچال برای نوشابه و نگهداری سایر مواد غذایی نیاز است.
فریزر ( و یا شوک فریزر) : افرادی که مایل به آماده سازی کورن داگ نیمه آماده هستند باید بلافاصله بعد از نیم پخت کردن آن، آن را زود سرد و فریز کنند تا مبادا فاسد شود.
میز بردینگ : برای پودر سوخاری زدن کورن داگ حتما باید آن ها را خوب درون پودر سوخاری غوطه ور سازید.
کابینت ها و میز کارهای تماما استیل
پمپ سس آویز دار
آسیاب عطاری (در صورتی که بخواهید خودتان ادویهیتان را تازه به تازه آسیاب کنید.) آسیاب عطاری به حفظ بهتر کیفیت ادویهها کمک میکند. طعم مواد سوخاری و سسها به تازه بودن ادویۀ آنها بستگی دارد.
نکته : از اجرای چوب در دکوراسیون آشپزخانۀ کورن داگ باید بپرهیزید، چرا که ممکن است از نظر بهداشتی و نظارتهای ادارۀ بهداشت مشکلساز شود. کورن داگ مانند سوخاری کیلویی چربیهای زیادی دارد و سایر اجزای آشپزخانه باید از جنسی باشند که قابل شست و شو و بهداشتی باشند. اجرای چوب در محل پذیرایی مردم و سالن هیچ مشکلی نخواهد داشت.