معرفی دستگاه های پاپ کورن و پفیلا

پاپ کورن یا پفیلا چیست : کارخانه انگلیسی چسترفیلد، اولین واردکننده ذرت بوداده به ایران بود و از آنجایی که تلفظ کلمه چسترفیلد برای مردم دشوار بود آن را چس فیل نامیدند.

فهرست مطالب

پاپ کورن یکی از میان وعده ها و غذاهایی است که در مکان های عمومی و تفریحی مانند سینما ها، سیرک ها، ورزشگاه ها، مترو و سایر اجتماعات انسانی مانند دورهمی ها خانوادگی به وفور از آن استفاده می شود. پاپ کورن به دلیل بافت ترد و در عین حال نرمی خاض آن و احساس عجیبی که موقع خوردنش به انسان دست می دهد، بسیار محبوب شده است. این بافت ویژه را می توان در پفک، کرانچی، سوخاری ها و … پیدا کرد.

راه اندازی کسب و کار پاپ کورن و درآمد زایی از پفیلا

چنانچه قصد درآمدزایی از پاپ کورن را دارید، باید توجه داشته باشید که این کسب و کار در سطوح مختلفی قابل اجرا است که به طور خلاصه عبارتند از :

  • فروش پاپ کورن آماده : این کار دقیقا طبق آن چیزی که در مغازه های سوپر مارکت و خوار و بار فروشی انجام می شود، صرفا به فروش پفیلا های آماده اقدام می کنند. این افراد مانند هر محصول غذایی دیگری پفیلا را می خرند و آن را به فروش می‌رسانند. یکی از بزرگترین ایرادات این کسب و کار، حجم زیاد پاپ کورن و مشکلات نگهداری، انبار داری و حمل و نقل آن است. به همین دلیل کسانیکه فروش پفیلایشان پس از مدتی زیاد می شود،
  • خرید دستگاه پاپ کرن ساز و تولید و فروش پاپ کرن در مغازه : در این مقیاس کسب و کار ، فرد با خرید یک دستگاه پاپ کورن ساز، اقدام به تهیۀ پاپ کرن داغ و تازه می کند و همان پاپ کورن تازه را به فروش می رساند. همۀ ما چنین دستگاه هایی را در بوفه های سینما ها، مراکز تفریحی مانند شهربازی ها و پارک ها، مجموعه های خرید و … دیده ایم. در این کسب و کار تولید و فروش پاپ کورن ، تازه به تازه انجام میشود و حجم بالایی ندارد.
  • تولید پاپ کورن در مقیاس کارگاهی : اغلب کسانیکه در مغازه های خوار و بار فروشی ، سوپر مارکت ها و… به فروش پفیلا اقدام می کنند، پفیلای امادۀ خودشان را از تولیدی ها می خرند. این کسب و کار به صورت متمرکز فعالیت می کند، و تنوع محصولی بالایی ندارد، در نتیجه مدیریت آن بسیار آسان است. برخی کارگاه‌ها، مغازه‌های خودشان را نزدیک خودشان احداث می کنند، تا بتوانند چندین محصول تولید نمایند. هم چنین بتوانند مشتری‌های عمده فروشی خودشان را برای انجچام معاملات به مغازه یا دفترشان دعوت کنند.

کارگاه‌های پفیلا و سایر محصولات غذایی به عمده فروشی مشغول هستند و اغلب به بسته بندی و یا عرضۀ محصولاتشان در هایپر مارکت مشغول نیستند.

  • تولید پاپ کورن در مقیاس کارخانه ای : این گونه کارخانه ها مانند کارخانه های چیپس و پفک به بسته بندی محصولات غذایی مشغول هستند. این کارخانه ها به برند سازی و عرضۀ مویرگی محصولاتشان به شدت دقت می کنند. تولید وفروش این کارخانه ها در مقیاس انبوه است و اغلب به سراسر کشور و یا کشور های اطراف هم ارسال بار دارند.

برای مغازۀ پاپ کورن نیاز به میز پیشخوان ، میز های استیل ، ترازو، سیستم حسابداری و … دارید.

خواص پاپ کورن

پاپ کورن به عنوان سالم ترین میان وعده شناخته می شود. در صورتی که 100 گرم از آن را مصرف کنید، خواص زیر را داراست . 100 گرم ذرت به خاطر حجم زیاد و وزن سبک آن مقدار زیادی نسبت به انواع دیگر خوراکی ها می شود .

  • 387 کالری انرژی
  • 13 گرم پروتئین
  • 78 گرم کربوهیدرات
  • 5 گرم چربی
  • 15 گرم فیبر
  • 7 درصد ویتامین B1 (تیامین)
  • 12 درصد ویتامین B3 (نیاسین)
  • 8 درصد ویتامین B6
  • 18 درصد آهن
  • 36 درصد منیزیم
  • 36 درصد فسفر
  • 9 درصد پتاسیم
  • 21 درصد روی
  • 13 درصد مس و 56 درصد منگنز دارد.

چنانچه به آماده سازی پاپ کورن در مغازه یتان علاقه دارید می توانید دستگاه پاپ کورن وارداتی مدل ZPOP را تهیه کنید. این دستگاه مناسب مصارف مغازه ها و نیمه صنعتی است.

ذرت بو داده جزو دانه‌های کامل است و منبع فوق العاده‌ی فیبرهای غذایی محسوب می‌شود. هر یک فنجان پاپ کورن، حاوی 1.3 گرم فیبر است.

ذرت بو‌داده، فیبر بالایی دارد و برای سیستم گوارشی بدن مفید است و از بروز سرطان روده بزرگ جلوگیری می‌کند، همچنین فیبر به تنظیم قند خون و سطح انسولین بدن کمک می‌کند و به همین خاطر مصرف ذرت بوداده به بیماران دیابتی توصیه می‌شود.

ذرت با تولید باکتری‌های مفید در روده، سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند. ذرت سرشار از ویتامین‌های گروه B است، به متابولیسم بدن کمک می‌کند و بخشی از انرژی مورد نیاز بدن را تامین می‌کند،

ویتامین B3 موجود در آن به عنوان نیاسین شناخته شده و از افسردگی پیشگیری می کند. وجود مواد معدنی همچون فسفر در آن، عملکرد استخوان‌ها را بهبود می‌بخشد.

پاپ‌کورن، رادیکال‌های آزاد را از بین می برد. رادیکال‌های آزاد، مولکول‌هایی هستند که با از بین بردن سلول‌های بدن به سلامتی ما آسیب می‌رسانند. چین و چروک پوست، نابینایی، ضعف عضلانی، پوکی استخوان، آلزایمر و ریزش مو از عوارض رادیکال‌های آزاد است. ذرت بو داده، آنتی‌اکسیدان بالایی دارد و با رادیکال‌های آزاد مبارزه می کند، لذا برای حفظ سلامتی انسان، میان‌وعده مفیدی است.

چرا برخی افراد به پاپ کورن و پفیلا، چس فیل می‌گویند ؟

چس فیل همان کلمۀ چسترفیلد بوده است که به خاطر تلفظ سختش به چس فیل تغییر یافته است. کارخانه انگلیسی چسترفیلد، اولین واردکننده ذرت بوداده به ایران بود و از آنجایی که تلفظ کلمه چسترفیلد برای مردم دشوار بود آن را چس فیل نامیدند.

برخی علت نام‌گذاری این محصول را تصویر روی آن می‌داند. روی این محصولات تصویر فیل وجود داشت و احتمالا به خاطر فروش آن در سیرک‌ها از فیل به عنوان یک نماد برای ذرت بوداده استفاده می‌کردند.

در زمان های قدیم که تنقلات بسیار کمی برای فروش در مکان های عمومی مانند سیرک ها اینقدر تنوع نداشتند، پفیلا بهترین گزینه بوده است. چرا که ذرت خشک هیچ گونه خرابی و فسادی ندارد و راحت می توانستند آن را به هر کجا که می خواستند بفرستند. ذرت خشک مانند سایر غلات و حبوبات خشک از نگهداری آسان تری برخوردار است و هم چنین آماده سازی ذرت یک فرآیند بشدت ساده دارد، انتقال حرارت ناگهانی به دانه های ذرت خشک باعث احتباس آب و گاز درون باف ذرت می‌شود، و پوستۀ سخت روی دانۀ ذرت تا جای ممکن این فشار را تحمل می‌کند و ناگهان مانند بادکنک می‌ترکد. بدین صورت حجم ذرت چندین برابر حالت معمولی خودش می‌شود.

ذرت دارای نشاسته و ترکیبات پایداری است که با حرارت دیدن، بر اثر واکنش های شیمیایی درون آن ها گاز آزاد می شود، در واقع این فرآیند به آب موجود در دانه های ذرت مربوط می شود که به بخار و حالت گاز تبدیل می شود. زمانی که دانه های ذرت را خشک می کنند، روی سطح ذرت کاملا خشک می شود و از خروج رطوبت داخل ذرت جلوگیری می کند. بر اثر انتقال حرارت ، رطوبت موجود درون نشاستۀ داخلی ذرت، به سرعت منبسط می شود و باعث می شود که حجم پفیلا 20 تا 50 برابر اندازۀ خودش شود.

پفیلا تحت فشار یا پفیلای گرد چگونه درست می شود ؟

تولید پف فیل تحت فشار ، روشی است که در آسیای شرقی به شدت محبوب است. در این روش ، پف فیل را درون یک ظرف مخصوص می ریزند و به خوبی آن را می بندند تا عایق بندی شود.درون این ظرف که مانند زودپر های قدیمی است، به همراه دانه های خشک ذرت، افزودنی هایی مانند روغن یا اندکی آب و ادویه ها ممکن است اضافه کنند. سپس آن را روی حرارت قرار می دهند تا دانه های ذرت به خوبی داغ شوند.

به دلیل فضای بسیار کمی که درون این ظرف وجود دارد، دانه های ذرت درون آن پف نمی کنند، بلکه به حرارت بسیار بالایی می رسند. سپس درب این ظرف را درون یک کیسۀ پارچه ای مخصوص باز می کنند. درب دستگاه با فشار بالای باز می شود و دانه های ذرت با صدایی مانند ترکیدن درون پارچه تخلیه می شوند. این روش به دلیل انبساط بسیار بسیار شدید ذرت و تحت فشار قرار گرفتن آن ، پفیلاهایی بسیار حجیم و سبک و همچنین گرد می سازد.

این روش درست کردن پفیلا به افراد ماهر نیاز دارد که به خطرات این روش و به خصوص فشار شدید  باز شدن درب زودپز آگاه باشند. این روش به دذلیل خطرات بسیاری که دارد، نباید توسط افراد مبتدی انجام شود. چنانچه درب دستگاه به خوبی بسته نشده باشد، ممکن است با فشار بخارات آب حین حرارت دیدن درب با فشار زیاد باز شود.

در کشور های آسیای شرقی به خصوص چین و ژاپن برای روش های درست کردن انواع غذا ها ارزش زیادی قائل هستند. به همین دلیل این کارهای را به افراد مبتدی و نابلد نمی سپارند. همچنین آنها اغلب در روش های اماده سازی غذاهای مختلف سالها تجربه دارند و به خوبی کارهایشان را انجام می دهند.

خطرات این روش باعث شده است که زیاد در سراسر دنیا پیشرفت نکند. اگر چه ذرت های آماده شده با ان بسیار زیاد و گرد و نرم و پف دار هستند، ولی باید در استفاده از این روش احتیاط داشته باشید.

دلایل محبوبیت پاپ کورن و پفیلا

  • در ساده ترین حالت آماده سازی ذرت نیاز به یک ظرف دارد که داغ می‌شود. این ظرف می‌تواند به کمک انرژی گاز یا برق داغ شود. دستگاه‌های پاپ کورن اغلب به صورت برقی هستند تا همزمان نیاز به اتصال برق و گاز نداشته باشید. دستگاه‌های پاپ کرن ساز برای شوی بهتر دارای لامپ‌های روشنایی زیادی درون و اطراف خودشان هستند.
  • عدم وجود تنقلات مختلف در زمان های قدیم، پفیلا را به یکی از محبوب ترین خوراکی ها در اجتماعات ورزشی، سیرک ها، سینما ها و… تبدیل کرده بود. به خصوص اینکه پفیلا داغ و تازه باشد، بشدت محبوب است.
  • پفیلا قابلیت این را دارد که به همراه افزدونی ها مختلف مانند نمک، سرکه (پفیلا سرکه نمکی)، سس گوجه (پفیلا گوجه ای) ، سس خردل، مایونز و … سرو شود. به همین خاطر می تواند دارای تنوع طعمی فراوان شود. در فرهنگ های مختلف می توان از طعم دهنده های مختلف استفاده کرد، مثلا در فرهنگ های آسیای شرقی سس سویا بشدت محبوب است.

تاریخچه پاپ‌کورن

نام اصلی ذرت بوداده پاپ کورن است که یکی از تنقلات قدیمی و پرطرفدار در ایالات متحده آمریکا است. قدیمی‌ترین پاپ کورن مربوط به 5600 سال پیش است که توسط هربرت دیک در غار بت مکزیک کشف شد.

شواهدی هم مربوط به وجود پاپ‌کورن در آمریکای مرکزی و جنوبی، به ویژه در پرو، گواتمالا و مکزیک وجود دارد. سرخ‌پوستان، قدیمی‌ترین مصرف‌کننده‌های پاپ‌ کورن از دانه‌های آن، نه تنها برای خوردن ، بلکه برای تزیین لباس و زیورآلات استفاده می‌کردند.

نخستین ماشین تجاری تولید پاپ‌کورن در سال 1865 توسط چارلز کرتورز در شیکاگو اختراع شد و از آن پس، این خوراکی تبدیل به یکی از محبوب‌ترین تنقلات در آمریکا شد. دستگاه تولید پاپ‌کورن به شکل یک ماشین سیار بود. رواج مصرف پاپ‌کورن همزمان با اوج گرفتن نمایش تئاتر بود و فروشنده‌های آن در حوالی سالن‌های تئاتر، با استفاده از ماشین‌های سیار، پاپ‌کورن درست کرده و می‌فروختند. امروزه هم این خوراکی خوشمزه از محبوب‌ترین تنقلات برای تماشای فیلم در سینما یا خانه است.

ما در سایت زادمن دستگاه پفیلا ساز چرخ دار را به فروش می رسانیم. این دستگاه همانند تمامی دستگاه های پفیلا ساز عمل می کند با این تفاوت که به دلیل داشتن چرخ ، قابل حمل و نقل است. این دستگاه پفیلا ساز به دلیل داشتن چرخ یک شکل سنتی و محبوبی دارد که می تواند در نگاه اول مشتریان را مجذوب خودش کند.

پاپ کورن یا پفیلا چیست : کارخانه انگلیسی چسترفیلد، اولین واردکننده ذرت بوداده به  ایران بود و از آنجایی که تلفظ کلمه چسترفیلد برای مردم دشوار بود آن را چس فیل نامیدند.
پاپ کورن ساز طرح حمل و نقل دستی
پاپ کورن یا پفیلا چیست : کارخانه انگلیسی چسترفیلد، اولین واردکننده ذرت بوداده به  ایران بود و از آنجایی که تلفظ کلمه چسترفیلد برای مردم دشوار بود آن را چس فیل نامیدند.
پاپ کورن طرح حمل و نقل ماشینی

شش دلیل برای خوردن پاپ کرن یا پف فیل

  • پاپ کورن حاوی پروتئین و فسفر قابل توجهی است و میزان آهن موجود در آن از اسفناج و تخم مرغ بیشتر است.
  • یک فنجان ذرت بو داده حاوی 31 کالری است. پاپ کورن سالم، بدون اضافه کردن روغن و کره و نمک زیاد تهیه شده لذا کم کالری است. به بدن انرژی داده و زود سیرتان می کند. برای همین نیازی به پرخوری ندارید.
  • پاپ کورن منبع فیبرهای غذایی فوق العاده ای است.
  • پاپ کورن، حاوی فیبر و آنتی اکسیدان است. هر 100 گرم پاپ کورن 13 درصد پلی فنول های مورد نیاز روزانه ی بدن را تأمین می کند. پوسته ی نازک طلایی رنگ پاپ کورن، حاوی بیشترین میزان آنتی اکسیدان ها می باشد.
  • پاپ کورن، گرسنگی را از بین می برد و آسیبی به رژیم غذایی نمی رساند.
  • پاپ کورن، گلوتن ندارد و می توان آن را به جای نان سوخاری روی مرغ و ماهی یا داخل سالاد بریزید.
پاپ کورن یا پفیلا چیست : کارخانه انگلیسی چسترفیلد، اولین واردکننده ذرت بوداده به  ایران بود و از آنجایی که تلفظ کلمه چسترفیلد برای مردم دشوار بود آن را چس فیل نامیدند.
دستگاه پاپ کورن

طرز تهیه پاپ کورن

برای درست کردن ذرت بو داده، اول یک قابلمه را روی گاز بگذارید و کمی در آن  روغن بریزید.

بعد ذرتها را داخل روغن ریخته و نمک، ادویه، فلفل ، آویشن و ….   اضافه نموده و مرتب ذرتها را هم بزنید.

ابتدا شعله گاز باید زیاد باشد. آنقدر هم بزنید که اولین دانه باز شود. سپس بلافاصله در قابلمه را گذاشته و  زیر قابلمه را کم کنید.  چند دقیقه منتظر بمانید تا سر و صدای پریدن دانه های ذرت به گوش برسد. بدون برداشتن در ظرف و با گرفتن دو طرف قابلمه و تکان دادن آن ، ذرتها را هم بزنید. وقتی سرو صدا قطع شد یعنی اینکه تمام ذرتها باز شده اند. بلافاصله در ظرف را برداشته و آنها را در یک ظرف دیگر بریزید. این کار را به سرعت انجام دهید چون ذرتها سریع می سوزند. می توانید برای خوش طمع شدن از کره هم استفاده کنید اما ارزش غذایی ندارد.

موارد منع مصرف پاپ‌کورن

پاپ‌کورن، شاید در بعضی از افراد آلرژی ایجاد کند، اگر با خوردن آن دچار حساسیت‌هایی مثل سردرد میگرنی، تهوع، تورم دهان، خارش پوست، تب، جوش و درد شکم شدید، از مصرف آن خودداری کرده و به پزشک مراجعه کنید.