اسنک حرفه ای به آماده سازی اسنک مانند کسب و کار های فست فود اسنک است. اگر چه بسیاری از بانوان خانه دار و حتی مرد ها نیز می توانند اسنک آماده کنند، اما اماده سازی اسنک به سبک کسب و کارهای اسنک فروشی و همان خوشمزگی مهم است. اسنک حرفه ای واژه ای است که ما برای اشاره به همان اسنک ایرانی بازار استفاده می کنیم.
اسنک در اصل یک میان وعده میباشد نه غذای اصلی. اسنک (Snack) در لغت به معنای غذای مختصر و سرپایی است اما در بازار امروزی ایران، از اسنک حرفه ای به عنوان یک غذای کامل و اصلی نام برده میشود. Snack یعنی غذای سرپایی، میان وعده و به نوعی به اصطلاح ته بندی (سیری کاذب و مختصری) در زبان فارسی نزدیک است.

اسنک به طور معمول یعنی غذایی که از بین برندۀ احساس سیری به طور موقت و میان وعدهای میشود. اما امروزه این کلمه در ایران از معنای اصلی خود فاصله گرفته است و نوع غذای اسنک را تعریف میکند که از شهرت و اهمیت زیادی برخوردار شده است.
کلمۀ اسنک در زبان انگلیسی شامل سایر تنقلات میشود.


اسنک به طور سنتی یک ساندویچ ساده و فوری است، به شکلی که گوشت ( یا ژامبون یا کالباس و..) همراه با پنیر زیر یک نان صبحانه (همان نان اسنک) قرار میگیرد. این غذا بسیار ساده و از مواد قبلاً آماده و فرآوری شده تهیه میشود.
اسنک شامل یک نان تست (Toast) در زیر و یک نان در رو میباشد و در میان آنرا با مواد غذایی مختلف پر میکنند. این مواد غذایی ممکن است نیمه خام یا پخته باشد. سپس برای پخت نهایی مجموعه نانها و مواد مابین آنها را در دستگاه مخصوص پخت اسنک قرار دادند تا نان آن کاملا برشته شود و لبههای آن بهم بچسبد.
نان اسنک قبلا آماده شده و فرآوری میشود. در واقع نان کاملا آماده است. کالباس و سایر مواد اولیه نیز آماده هستند ( مگر اسنکهای گوشت مرغ و گوشت قرمز و …) . آماده بودن مواد اولیۀ اسنک به افزایش سرعت کاری، فروش بالا و ارزان تمام شدن (عدم نیاز به نیروی کار بیشتر) منجر میشود.
اسنک در واقع نوعی ساندویچی سریع است که مواد مابین نانها قرار میگیرند. دستگاه اسنک نیز خیلی سریع (تقریبا 5 دقیقه ای) گرم می شود که سرعت عمل بیشتری را نیز منجر میشود.
در منزل زمانی که وقت کافی برای آماده سازی یک غذا ندارید اسنک بهترین گزینه است. نان صبحانه را بردارید و مابین آن را با مواد پروتئینی مورد نظر پر کنید و از کمی پنیر پیتزا یا همان پنیر موزارلا استفاده کنید. دستگاه اسنک خیلی سریع گرم می شود و آنرا مابین صفحات دسشتگاه قرار دهید و در کمتر از 15 دقیقه غذای شما ( چه وعدۀ اصلی ، چه صبحانه و چه میان وعده) آماده است.
به طور کلی در اسنک شما نیاز های غذایی اصلی را برای دریافت مواد مغذی دریافت می کنید. کربوهیدرات با نان تأمین می شود. پروتئین با ژامبون، مرغ پخته شده، گوشت و سایر کالباس ها و.. تأمین می شود. چربی هم به میزان مورد نظر با استفادۀ کم یا زیاد از پنیر یکی از دلایل محبوبیت اسنک نیز همین کامل بودن آن در عین سادگی آن است.

اسنک حرفه ای یعنی چی ؟
اسنک حرفه ای واژه ایست که ما برای اسنک به سبک بازار و صنعتی استفاده می کنیم. اسنک حرفه ای در واقع همان ویژگی های اسنک خوشمزه و خوش طعم بازار را داراست که باید به نکات زیر توجه کنید.
- طعم خوب مواد داخل اسنک حرفه ای بسیار مهم است. مخلوط کالباس مارتادلا و ژامبون گوشت مرغ و گوشت قرمز به نسبت 3 مارتادلا 1 ژامبون خوب است. مرغ و گوشت قرمز هم باید به خوبی پخته و طعم دار شوند.
- طعم نان بسیار مهم است. هر نانی از هر نان فانتری فروشی برای آماده سازی اسنگ حرفه ای خوشمزه نیست. نان های برند نان آوران و طعم های شبیه به آن برای اسنک بسیار مناسب اند.
- طعم سس اسنک حرفه ای بسیار مهم است. سس قرمز و سس سفید را می توانید با ادویه هایی مانند فلفل قرمز، آویشن، تخم گسنیز، پودر سیر، فلفل سیاه، کمی نمک و کمی شکر خوشمزه تر کنید.
- دورچین اسنک حرفه ای مهم است.

مواد اولیه تشکیل دهنده اسنک حرفه ای
اسنک ایرانی (همان اسنک حرفه ای مغازه های اسنک فروشی) در انواع مختلفی تهیه میشود که تنها تفاوت آنها در موادی است که مابین نان تست قرار میگیرد. در زیر به برخی از اسنکهای مرسوم در بازار ایران اشاره میشود.
- اسنک مخصوص: در این نوع اسنک از مخلوط کالباس رشته رشته شده به همراه پنیر رنده شده، فلفل دلمهایی نگینی و بعضا قارچ خرد شده استفاده میشود. ذرت و قارچ و سایر ترکیبات دیگر که به اصطلاح آب میاندازند باید به مقدار خیلی کمی استفاده شوند. کالباس بکار رفته در این نوع اسنک مارتادلا میباشد که قیمت و کیفیت پایینی دارد. چنانچه میخواهید عطر و طعم اسنک مخصوص بهتر شود میتوانید از ژامبون گوشت استفاده کنید و با مارتادلا ترکیب کنید.
- نان تست : میزا آن به انتخاب خودتان بستگی دارد.
- مخلوط کالباس مارتادلا و کمی ژامبون (گوشت و مرغ برای خوش عطر شدن) ژامبون طعم گوشت بهتری ارائه می دهد و البته گران تر است.
- قارچ خام : 2 عدد (در استفاده از قارچ زیاده روی نکنید، چرا که می تواند آب بیندازد.
- پنیر پیتزا : میزان آن به خودتان بستگی دارد ولی اصولا اسنک مخصوص پر از پنیر است.)
- فلفل دلمه ای : به مقدار لازم نگینی خرد شود.
- سس قرمز، سس سفید، سس خردل، سس هزار جزیر و هر سسی به انتخاب ذائقه خودتان
توجه داشته باشید که دلیل اصلی محبوبیت اسنک به خاطر آغشته بودن آن به سس فراوان است. سس زیاد اسنک اگر چه مضر است و کالری بالایی ارائه میدهد اما مصرف غذاهای با کالری بالا در تمامی فست فود ها از سوی عموم مردم فروش خوبی تجربه می کنند.
در راه اندازی کسب و کار اسنک فروشی ( اسنک حرفه ای) توجه داشته باشید که باید رسپی ها و طرز تهیۀ سس مخصوص خودتان داشته باشید.
طعم سس شما باید از مزه های ترشی، شیرینی، کمی تلخی، و کمی شوری برخوردار باشد. ترشی و شیرینی و تعادل طعم ها در سس اسنک بسیار اهمیت دارد. طعم سس اسنک و سس سازی در کسب و کار اسنک حرفه ای بسیار مهم است.
- اسنک مرغ و قارچ: این اسنک از گوشت مرغ پخته و خرد شده به همراه قارچ تازه خرد شده تشکیل میشود. اصولا چون مرغ قیمت بالایی دارد نمیتوان از حجم زیادی مرغ استفاده کرد و قارچ در کنار مرغ کاملا انتخاب مناسبی است.
همچنین مرغ رشته رشته شده چون خشک است و رطوبت کمی دارد رطوبت قراچ را به خودش جذب می کند و اسنک را له نمیکند. به طور کلی و ساده برای آماده سازی اسنک مرغ می توانید از مواد زیر استفاد ه کنید
- سینه مرغ : یک عدد ( پخته و ریش شده)
- قارچ : 350 گرم (به صورت ورقه ای خرد کنید)
- فلفل دلمه ای : 1 عدد (نگینی خرد شده)
- پنیر پیتزا : به مقدار لازم بسته به انتخاب خودتان
- نان تست : یک بسته
- رب گوجه فرنگی : 2 قاشق ( زدن رب به مرغ به صورت دلخواه انجام می شود و بیشتر مناسب منازل است و در کسب و کار های اسنک، به مرغ رب نمی زنند.)
- نمک و فلفل قرمز : به مقدار لازم
- آویشن : به مقدار لازم
- سس قرمز، سس سفید، سس خردل، سس هزار جزیر و هر سسی به انتخاب ذائقه خودتان
- اسنک گوشت یا همان رُست بیف: در این اسنک حرفهایی از گوشت قرمز پخته و رشته شده استفاده میشود. در آماده سازی اسنک حرفهای رست بیف استفاده از ادویهها و طعم دهندهها بسیار مهم است.
- گوشت قرمز رست بیف (ریش شده) یا گوشت چرخ کرده : 100 گرم
- قارچ : 100 گرم
- پیاز : یک عدد متوسط (که باید سرخ شود)
- فلفل دلمه ای : یک عدد کوچک یا نصف
- رب گوجه فرنگی : به مقدار لازم (زدن رب به گوشت در کسب و کار های اسنک مرسوم نیست و بیشتر در منازل به گوشت، رب می زنند.)
- نان تست : 8 عدد
- پنیز پیتزا : به مقدار لازم و مورد نیاز خودتان
- نمک و فلفل سیاه : به مقدار لازم
- زردچوبه و ادویه : به مقدار لازم
- سس قرمز، سس سفید، سس خردل، سس هزار جزیر و هر سسی به انتخاب ذائقه خودتان (سس باربیکیو باعث خوش طعم شدن گوشت می شود.)
در اکثر اسنکها از پنیر پیتزا در مخلوط اولیه آنها استفاده میشود. همچنین دانههای ذرت پخته شده و گاهی زیتون سیاه از دیگر مواد افزودنی برای اسنک میباشند که قیمت آن را افزایش می دهند.

تزئین اسنک حرفه ایی
از زیتون سیاه، یک لیمو ترش کوجک، سیب زمینی خلالی و.. برای تزئین و گارنیش اسنک استفاده می کنند. بزرگترین تزئین اسنک حرفه ای نوع سس ریختن آن است. روی سس اسنک را پودر آویشن می پاشند. پودر آویشن به خوش عطر شدن اسنک و معطر شدن آن کمک می کند. کمی کنجد سیاه هم برای تزئین اسنک می توانید روی آن بپاشید.
البته دو نوع غذای دیگر هم وجود دارد که بسیار شبیه به اسنک میباشند:
- ساندویچ کلاب (Club Sandwich) : این غذا شبیه اسنک بوده با این تفاوت که مواد غذایی مورد نظر که عموما کالباس یا فیله گوشت و مرغ پخته شده به همراه سبزیجات میباشد را مابین سه لایه نان تست برش خورده قرار میدهند و سپس مجموعه را با یک خلال دندان (این مورد سلیقه ایی است) فیکس میکنند.

- ساندویچ پنینی (Panini Sandwich): در این مورد که شباهت بسیار زیادی به اسنک حرفهایی مورد نظر ما دارد، مابین دو لایه نان که عموما باگت یا چاباتای است را با مواد غذایی خاص مانند ژامبون، گوشت ، مرغ و سبزیجات پر کرده و سپس مجموعه را در دستگاه گریل برقی یا پنینی میکر تست و پرس میکنند.
سایر تصاویر زیر را به خوبی تماشا کنید که اسنک به طور اصیل چگونه تهیه میشده است. دو عدد نان صبحانه را در نظر بگیرید که مابین آنها با مواد غذایی پر شده است.

دستگاههای مورد نیاز برای پخت اسنک حرفه ایی
با توجه به اینکه اسنک های پرطرفدار همان اسنک گوشت رست بیف و مرغ میباشد، دستگاه رشته کن یا ریش کن گوشت یکی از الزامات میباشد. این دستگاه به راحتی میتواند حجم بالایی از گوشت قرمز یا سفید پخته شده را به فرم رشته رشته که مناسب استفاده در انواع غذاها است، تولید کند.
در این دستگاه یک استوانه چرخان وجود دارد که بر روی آن تیغههایی وجود دارد که به راحتی میتواند رشتههای گوشت را از هم جدا کند
دو نوع اسنک در کسب و کار اسنک فروشی، از فروش بالایی بر خوردار هستند. اسنک مرغ و اسنک مخصوص (یا همان مخصوص). قطعا با دستگاه گوشت ریش است که می توانید حجم بالایی از گوشت مرغ ( و گوشت قرمز) را رشته کنید.

اسنک ساز:
این دستگاه قلب تپنده هر مغازه اسنک فروشی است. ساختار دستگاه بدین صورت است که تعدادی قالب زیر و رو از جنس آلومینیوم با روکش تفلون نچسب وجود دارد که در پشت این قالبها المنتهایی وجود دارد که سبب گرم کردن قالب ها میشود. این قالبها در یک بدنه فلزی از جنس ورق استیل نصب شده است. درب دستگاه توسط تختههایی از جنس گچ سنگین شده است که بتواند بخوبی نان اسنک را فشرده کند.
نکته مهم در انتخاب دستگاه اسنک گود بودن قالبهای آنها است. برخی از اسنک پزها قالبهایی دارند که عمق کمی دارند. مشکل این نمونه اسنک پزها این است که سبب فشرده شدن بیش از حد نانها میشود و مواد داخل اسنک از بغل بیرون میزند و سبب بد شکل شدن اسنک میشود.
اسنک ساز آریا یکی از بهترین اسنک سازهای موجود در بازار است که به کمک لولاهای بلند و قالب توگودی که دارد بهترین شکل اسنک را ارائه میدهد.



خرید اسنک پز 16 تایی آریا از سایت زادمن
سایر امکانات اسنک پز آریا :
- اسنک پز 16 تایی قالب مثلثی
- مجهز به المنت 1000 وات وارداتی برای هر قالب
- ابعاد دستگاه: 58*34 به ارتفاع 17 سانتیمتر
- ابعاد هر قالب: 27*24 سانتیمتر
- ابعاد نان مورد نیاز: 12.5*11.5 سانتیمتر
- عمق هر قالب: 18 میلیمتر
- فاصله بین دو قالب بعد از بسته شدن درب: 16 میلیمتر
- دارای ترموستات قابل تنظیم برای هر قالب
- استفاده از قالب های تو گود از جنس آلومینیوم دایکست شده
- قالب ها با روکش نچسب تفلون
- دارای کلید قطع و وصل برای هر قالب
- دسته فلزی بلند و مستحکم برای بلند کردن درب دستگاه
- بدنه تمام استیل
- امکان ساخت دستگاه با دو درب مجزا
- امکان ساخت دستگاه با قالب خط دار ساده

خردکن و خلال کن صنعتی :
دستگاه مورد نظر جهت خرد کردن انواع مواد غذایی مورد استفاده است. این دستگاهها عموما دارای 4 یا 5 تیغه هستند که هر کدام مصرف خاص خود را دارد. برخی از آنها برای برش ورقهایی ، برخی برای خلال کردن، بعضی دیگر برای نگینی کردن و برخی برای رشته کردن مورد استفاده است.
تاپینگ سرد:
این دستگاه برای سرد نگه داشتن انواع مواد اولیه غذایی مورد استفاده در اسنک نیاز است. در اصل این دستگاه یک یخچال خوابیده است که بر روی سقف آن تعدادی ظرف بن ماری استیل قرار میگیرد. در زیر این ظروف بن ماری یونیت برودتی وجود دارد که سبب سرد شدن ظروف و حفظ کیفیت مواد غذایی میشود.
ترازو
برای استفاده از سایر مواد و وزن کشی دقیق مواد اولیه نیاز به به انواع ترازو ها با دقت های متفاوت دارید. اصولا دو نوع ترازو یکی مدل 40 کیلوگرمی و دیگری مدل ترازوی آشپزخانه با دقت 0.1 گرم نیازتان است.
آسیاب ادویه
اگر بخواهید خودتان ادویه ها را تازه به تازه آسیاب کنید، صد در صد آسیاب ادویه مورد نیازتان است. تازگی آسیاب ادویه خیلی مهم است.
میز کار، آبچکان، کابینت ها و سینک استیل :
هر چه که در آشپزخانه های صنعتی وجود دارد، باید طبق استاندارد های وزارت بهداشت تعیین شوند. میز کار ها و سایر بخش های آشپزخانه باید قابل شست و شو و ضد زنگ باشند. استیل 430 و 304 ضد زنگ است و میز کار ها باید از این جنس باشند .
شاید مطلب زیر بر ایتان مفید باشد : بهترین فر پیتزا برای راه اندازی یک پیتزا فروشی موفق