فست فود از جمله مشاغل زودبازده و پرطرفدار امروزی است. امروزه در گوشه و کنار هر خیابان شلوغ یا خلوت مغازه هایی را میبینیم که به شغل فست فود اختصاص یافته اند. هدف ما از نوشتن این مقاله معرفی تجهیزات فست فود مورد نیاز براساس منوهای مختلف است.

بطور کلی در منو فست فودها غذاهایی به شرح زیر دیده می شود:
الف) پیتزا
ب) ساندویچ سرد
ج) ساندویچ گرم
د) همبرگر
ه) سالاد
و) انواع پیش غذا

برای هر کدام از منوهای بالا نیاز به وسایل و تجهیزات خاصی است که در اینجا ما به اختصار به آنها می پردازیم.

پیتزا

یکی از پرفروش ترین غذاهایی که در منوی هر فست فودی جای دارد پیتزا است. غذایی لذیذ که تجهیزات فست فود مناسب خود را می خواهد. برای تهیه پیتزا تجهیزات فست فود زیر مورد نیاز است.
۱) فر پیتزا ۲) خمیرگیر ۳) خمیرپهن کن ۴) ظرف یا قالب مخصوص پیتزا ۵) تاپینگ سرد ۶) ترازو ۷) اجاق گاز ۸) یخچال ایستاده ۹) فریزر خوابیده یا ایستاده
همچنین ابزارهای ریز و کم اهمیتی نیز به شرح زیر نیازاست:
۱) پیتزا بُر ۲) انواع چاقو ۳) انبر مخصوص ظرف پیتزا

ساندویچ سرد

ساندویچ سرد ترکیبی از انواع کالباس و ژامبون های مختلف است که به صورت یک ساندویچ در می آید. در برخی از دستورهای تهیه برای ساندویچ هایی که کلاب نام دارند نیاز به پِرِس کردن و گرم کردن نان ساندویچ نیز است.
تجهیزات فست فود مورد نیاز برای تهیه انواع ساندویچ سرد به شرح زیر است:
۱) کالباس بُر ۲) توستر نان ۳) تاپینگ سرد ۴) دستگاه ساندویچ میکر یا پنینی میکر ۵) انواع چاقو ۶) یخچال ایستاده

ساندویچ گرم

ساندویچ های گرم دارای تنوع زیادی هستند. از ساندویچ فلافل و بندری گرفته تا ساندویچ های پر زرق و برق با استایل غربی همگی جزء ساندویچ های گرم قرار می گیرند. تجهیزات فست فود مورد نیاز برای پخت و تهیه این گونه ساندویچ ها به شرح زیر است:
۱) توستر نان ۲) فر تخت یا فلت ۳) ساندویچ میکر یا پنینی میکر ۴) اجاق گاز ۵) تاپینگ سرد ۶) انواع چاقو ۷) پمپ سس گرم ۸) یخچال ایستاده

انواع همبرگر

همبرگر از جمله پرطرفدارترین غذاهای فست فودی است که استقبال زیادی را به همراه دارد. غذایی لذیذ و سالم که ترکیبی از گوشت چرخ شده که کباب شده یا سرخ شده است و سالاد و نان می باشد. تجهیزات فست فود مورد نیاز فود به شرح زیر است:
۱) چرخ گوشت ۲) مخلوط کن گوشت ۳) همبرگر زن یا پرس همبرگر ۴) توستر نان ۵) گریل ذغالی ۶) فر تخت یا فلت ۷) پمپ سس گرم ۸) تاپینگ سرد

انواع سالاد

سالاد جزء پیش غذاهای هر فست فودی می تواند باشد. این آیتم سود خوبی برای مغازه های فست فودی دارد که تجهیزات زیادی نیز نمی خواهد. اگر در حجم کم باشد که فقط با نیروی دست و انواع چاقو تهیه می شود. در حجم کار بالا از تجهیزات فست فود فقط یک خردکن یا خلال کن برقی با کیفیت می تواند از پس کار برآید.

انواع پیش غذا

پیش غذاها تنوع زیادی دارند و بسته به نوع آنها تجهیزات بایستی خرید. ولی اکثر آنها با همان دستگاه های غذاهای اصلی نیز می توان آن را تهیه کرد. یکی از پرطرفدارترین پیش غذاها فرنچ فرایز یا سیب زمینی سرخ شده است که به خلال کن سیب زمینی و سرخکن نیاز دارد.
همچنین اگر بخواهید سیب زمینی تنوری ارائه دهید از تنور مخصوص سیب زمینی یا تنور پیتزا هم می توان استفاده کرد.