روش فرآوری و رست قهوه:
رست قهوه: هنگامی که قهوه از مزرعه برداشت شد و فرآوری اولیه روی آن انجام شد
نوبت به فرآیند رست قهوه ( coffee roasting ) می رسد
تا ما بتوانیم از این نوشیدنی دلپذیر استفاده کنیم.
بر خلاف اینکه احساس می کنیم فرآیند رست قهوه بسیار ساده است,
باید بدانید که تمام طعم های مختلفی که از یک نوع دان قهوه استخراج می شود,
بستگی به عملیات روست قهوه دارد و مدت زمان زیادی طول می کشد تا فردی به یک متخصص رست قهوه تبدیل شود.
فرآیند رست قهوه ( coffee roasting ):
رست قهوه یک نوع هنر است چرا که شما باید کاملاً مراقب قهوه باشید,
و فقط چند ثانیه غفلت می تواند منجر به خراب شدن قهوه شود.
بعد از رست قهوه، نام های زیادی برای درجه قهوه ی رست شده وجود دارد که باعث سر در گمی خریداران می شود.
برای مشاهده روست از دیدگاه روستر های صنعتی کلیک کنید.
استاندارد های قهوه:
- لایت ( light )
- مدیوم ( medium )
- مدیوم دارک ( medium-dark )
- دارک ( dark )
2 راه اصلی و به رسمیت شناخته شده برای روست قهوه وجود دارد:
- راه سمعی
- راه بصری.
منظور از سمعی این است که کیفیت روست توسط تعداد ترک قهوه ( صدای ترق و تروق قوه در هنگام روست ) در درجه حرارت
مختلف سنجیده می شود.
و منظور از بصری مشاهده تغییر رنگ قهوه در درجه حرارت مختلف در هنگام روست قهوه است.
چند نکته درباره ی روست قهوه :
1. دقت داشته باشید که هرچه قهوه تیره تر می شود میزان کافئین آن کم می شود و تلخی آن زیادتر می شود.
2. زمان روست قهوه به عواملی مانند ارتفاع شما از سطح دریا و نوع دستگاهی که شما از آن استفاده می کنید بستگی دارد.
هرچه ارتفاع شما از سطح دریا بیشتر شود مدت زمان عملیات روست بیشتر می شود,
مگر اینکه شما دارای دستگاهی باشید که بتوانید فشار درون محفظه ی رستر را تنظیم و کنترل کنید.
3. دقت کنید که بعد از روست قهوه دانه ها را در ظروفی که دارای سوپاپ تخلیه گاز تولید شده توسط قهوه هستند,
بسته بندی کنید و یا با استفاده از دستگاه های بسته بندی هوای داخل ظرف را تخلیه و آن را وکیوم کنید,
تا قهوه شما با کیفیت عالی و قابل قبول به دست مشتری برسد.
4. دشمنان قهوه بعد از عملیات رستینگ به ترتیب اهمیت رطوبت , اکسیژن و نور مستقیم خورشید هستند پس مراقب دانه
های رست شده باشید.
برای مشاهده ویدیوی رست کردن کلیک کنید.