نحوه تهیه و سرو قهوه ترک در استانبول:
قهوه ترک یکی از سوغات معروف ترکیه است و شیوه آماده کردن آن از مهمترین سنتهای ترکیه است.
البته این شیوه سرو قهوه در بسیاری از کشورهای جهان انجام میشود.
برای تهیه قهوه ترک، دانههای قهوه برشته شده و سپس کاملا و به صورت یکدست پودر میشوند.
قهوهٔ ترک معمولا با استفاده از «جذوه» که یک قهوهجوش کوچک، قاشق چایخوری و دستگاه گرمازا آماده و در فنجان سرو
میشود.
برای دیدن ویدیوی طرز تهیه ی قهوه ترک کلیک کنید.
قهوه در فرهنگ ترکیه:
نوشیدن قهوه ترک در ترکیه یک کار روزمره است و مردم این کشور علاقه زیادی به نوشیدن قهوه ترک دارند.
تهیه قهوه ترک در ترکیه یک فرهنگ است. در مراسم خواستگاری، عروس برای خانواده داماد قهوه ترک سرو میکند
و در همه قهوهها به جز قهوه داماد شکر میریزد.
عروس باید در قهوه داماد به جای شکر نمک بریزد.
داماد باید قهوه ترک با نمک را بخورد و میزان تغییری که در چهره وی ایجاد میشود،
به صورتی نمادین میزان صبر و تحمل وی در برابر مشکلات زندگی را مشخص میکند!
اگر داماد این قهوه نمکین را بدون شکایت و تغییری در چهره بنوشد، خیال عروس از بابت صبوری او راحت میشود.
طرز تهیه قهوه ترک به روش ترکیهایها:
برای تهیه قهوه ترک، به تعداد فنجانهایی که میخواهید قهوه سرو کنید، آب سرد به قهوهجوش اضافه کنید.
سپس برای هر فنجان بین یک تا یک و نیم قاشق چایخوری قهوه ترک اضافه کنید.
ترکیهایها چهار درجه شیرینی برای قهوه ترک دارند.
به قهوه ساده و بدون شکر «قهوه ساده»، به قهوهای که نصف قاشق چایخوری شکر دارد «شکرلی»،
اگر یک قاشق چایخوری شکر داشته باشد «آرتا شکرلی» و به قهوهای که بیش از یک قاشق چایخوری شکر داشته باشد
«چوخ شکرلی» میگویند.
شما هم میتوانید به میزانی که تمایل دارید به آب سرد و قهوه خود شکر اضافه کنید
و به خوبی آن را هم بزنید تا شکر کاملا در محلول شما حل شود.
سپس قاشق چایخوری خود را از قهوهجوش خارج کنید و آن را روی شعله ملایم بگذارید.
وقتی که قهوهجوش روی شعله قرار دارد آن را هم نزنید تا کف آن از بین نرود.
زمانی که قهوه شروع به جوشیدن کرد آن را از روی شعله بردارید و قهوه را در فنجان بریزید.
قهوه ترکی که به درستی آماده شود، لایهای نازک از کف را روی خود خواهد داشت.
توجه کنید که اگر قهوه را هم بزنید، از آب سرد استفاده نکنید یا حرارت را زیاد کنید، کف قهوه از بین میرود.
برای کسب اطلاعات بیشتر اینجا را کلیک کنید.