وسایل قهوه دمی به مجموعه ابزار آلاتی گفته می شود که بدون دستگاه اسپرسوساز بتوان از قهوه عصاره گیری کرد.
کمکس Cemex
کمکس یکی از انواع وسایل قهوه دمی است. این ابزار عملا به صورت دستی فرآیند دم کردن قهوه را انجام می دهد.
کمکس از یک قیف شیشه ایی که به یک ظرف شیشه ایی حبابی شکل متصل است تشکیل شده است. این ابزاز قهوه دمی شامل ظرف شیشه ایی و فیلتر کاغذی می باشد. برای استفاده از کمکس فیلتر کاغذی را درون قیف شیشه ایی قرار داده و پودر قهوه را داخل فیلتر ریخته. سپس روی آن توسط کتری مخصوص قهوه های دمی آب داغ میریزیم. تا پس از ۲ الی ۳ دقیقه قهوه از قیف بالا به قسمت پایینی ظرف چکه کند و فرآیند دم آوری قهوه انجام گیرد.
هریوV60
از دیگر ابزارهای مهم در وسایل قهوه دمی ابزار V60 می باشد. همانطور که از اسم آن پیداست این ابزار به شکل یک V انگلیسی است. یعنی یک مخروط وارونه ناقص می باشد که در سطح درون آن خطوط منحنی و برجسته ایی وجود دارد.
این ابزار از جمله ابزارهای پور آور (Pour Over) می باشد. به این معنا که آب را از بالا بر روی قهوه می ریزند. برای استفاده از این ابزار زیبا و ساده کافی است فیلتر کاغذی آن را درون مخروط قرار داده. سپس کل مخروط را بر روی استند مخصوص آن قرار می دهیم که در زیر آن مخروط سرور گلاس یا قوری ما قرار دارد. حالا قهوه آسیاب شده را به داخل کاغذ ریخته و توسط کتل یا همان کتری مخصوص آب داغ را بر روی کاغذ بریزید.
از آنجاییکه کاغذ وی شصت نسبت به فیلتر کمکس نازک تر است، روغن های معطر قهوه بیشتر به داخل قوری می رود. همچنین در مقایسه با فرنچ پرس، V60 قهوه صاف و بدون تفاله ایی را نتیجه می دهد.
این ابزار در جنس های مختلف استیل، پلاستیک، شیشه و سرامیک وجود دارد و عموما ساخت شرکت هریو Hario ژاپن است.
فرنچ پرس
فرنچ پرس از دیگر وسایل قهوه دمی است. این ابزار ساده ولی بسیار کاربردی است. از آنجاییکه در کل فرآیند قهوه کاملا در آب داغ غوطه ور است ، طعم و عطر قهوه به خوبی حفظ می شود.
ابزار فرنچ پرس شامل یک لیوان شیشه ایی و یک درب فلزی است. که اهرم فشار و فیلتر فلزی بر روی آن نصب شده است. به دلیل استفاده از فیلتر فلزی به جای فیلتر کاغذی، روغن موجود در دانه قهوه و هرگونه ماده ایی که سبب اثر بخشی بیشتر قهوه می شود، حفظ شده و جذب کاغذ فیلتر نمی شود.
زمان فرآوری قهوه در روش فرنچ پرس حدود ۴ الی ۵ دقیقه است.
سایفون Siphon
این ابزار از جدیدترین وسایل قهوه دمی بوده و به عنوان نسل سوم دم آوری قهوه است. همچنین ظاهری زیبا و فریبنده دارد. سایفون از یک حباب شیشه ایی، یک قیف شیشه ایی، فیلتر و یک استند تشکیل شده است.
مکانیزم کار آن بر اساس انبساط گاز وو فشار منفی و مثبت گاز استکه عمل انتقال آب گرم را بر روی قهوه و سپس فیلتر کردن آن را انجام می دهد.
بهترین نمونه سایفون ساخت کارخانه هریو ژاپن است.
قهوه ساز کالیتا
از دیگر وسایل قهوه دمی، دستگاه کالیتا است. این قهوه ساز از کشور ژاپن ریشه گرفته است. قهوه ساز کالیتا از سری قهوه سازهای چکه ایست که بر روی یک لیوان یا سرور گلاس قرار می گیرد. سطح زیرین کالیتا صاف است و در دو مدل ۱۵۵ و ۱۸۵ موجود است.
در بازار به این نوع قهوه ساز کالیتا ویو (Kalita Wave) نیز گفته می شود. کالیتا در کف خود دارای سه سوراخ است که قهوه از آن چکه می کند.
در داخل قیف کالیتا شیارهایی موجود است که سبب شده کالیتا تماس کمتری با فیلتر را دارا باشد و باعث ثبات دمای آب شده و به جریان آب نیز کمک می کند.
اروپرس یا آیروپرس (Aeropress)
این ابزار جز وسایل قهوه دمی می باشد. اروپرس اولین بار توسط یک شرکت امریکایی به نام اِروبی در سال ۲۰۰۵ اختراع شد. این ابزار شبیه به یک سرنگ بزرگ عمل می کند که قهوه و آب داخل آن ریخته میشود. اروپرس دارای فیلتر کاغذی بوده که آب و عصاره قهوه از روی آن می گذرند. پودر قهوه بسته به میزان درشتی و ریزی آسیاب ، حدود ۱۰ تا ۱۵ ثانیه در آب گرم با دمای ۹۲ تا ۹۳ درجه می ماند. پس از گذشت زمان مناسب با فشردن پیستون دستگاه ، قهوه از زیر آن خارج می شود. غلظت و طعم قهوه به دست آمده از اروپرس بسیار شبیه به قهوه اسپرسو می ماند.
کلور Clever
کلور یکی دیگر از وسایل قهوه دمی است که شبیه یک قیف پلاستیکی است. این ابزار دارای شیری در قسمت پایینی ظرف است که باعث می شود بتوانید میزان ریزش قهوه را در ظرف سرور گلاس در دست بگیرید.
کلور ترکیبی از روش دم آوری به وسیله فرنچ پرس و فیلتر کاغذی است. به این معنا که توده ایی از پودر قهوه در آب غوطه ور می شود. همچنین در این روش شما پودر قهوه خود را کمی درشت تر گرفته و زمان فرآیند بروئینگ را بیشتر می کنید.
شیر قرار گرفته در زیر کلور زمانی باز می شود که ابزار کلور روی لیوان قرار بگیرد ولی در غیر اینصورت اگر روی یک سطح صاف قرار گیرد، چیزی از کلور خارج نمی شود.
بر خلاف فیلترهای کاغذی معمولی که آب طبق جاذبه سریعا از روی پودر قهوه عبور کرده و از فیلتر خارج می شود به دلیل داشتن شیر در زیر و درب در رو، پودر قهوه تا مدت زمان معینی که شما می خواهید در آب گرم غوطه ور می ماند.
اصولا جنس بدنه کلور از پلاستیک طلقی است که امکان دیدن داخل آن به راحتی وجود دارد.
در قهوه به دست آمده توسط کلور اسیدیته قهوه ملایم و بدون تلخی است ولی طعمی شیرین به همراه طعم شکلات دارد.
در صنعت رستورانداری و خدمات غذایی، فاصله بین “یک وعده غذایی عالی” و “یک تجربه ناامیدکننده”، اغلب تنها چند درجه سانتیگراد است. گرم نگه داشتن غذا در رستوران نه تنها یک مسئله مربوط به کیفیت و طعم، بلکه یک ضرورت حیاتی برای حفظ سلامت مشتریان و رعایت استانداردهای بهداشتی است. وقتی مشتری سفارشی میدهد، انتظار دارد غذا […]
در دنیای پویای صنعت غذا و مهماننوازی، ورود به بازار به عنوان یک کارآفرین نیازمند درک عمیق از مدلهای مختلف کسبوکار است. دو گزینه اصلی که پیش روی سرمایهگذاران قرار دارد، راه اندازی کترینگ و تاسیس رستوران است. اگرچه در هر دو مدل هدف نهایی ارائه غذای باکیفیت به مشتری است، اما زیرساختها، استراتژیهای عملیاتی، مدیریت منابع انسانی و […]
بازار رقابتی کافهها، خلاقیت و نوآوری را به یک ضرورت تبدیل کرده است. صرف داشتن قهوه خوب یا فضای دلنشین دیگر کافی نیست. برای اینکه کافه شما در میان انبوه گزینهها بدرخشد و مشتریان را نه تنها یک بار، بلکه بارها به سوی خود بکشاند، نیاز به استراتژیهای هوشمندانه و ایدههایی دارید که شما را […]
کباب در فرهنگ غذایی ما ایرانیها جایگاهی فراتر از یک غذای ساده دارد؛ کباب نمادی از دورهمیها، جشنها و اصالت است. با این حال، چالشهای پخت کباب به روش سنتی، از جمله دود فراوان، زحمت روشن کردن زغال و پخت نایکنواخت، باعث شده تا تکنولوژی به کمک آشپزخانهها بیاید. کباب پز تابشی یکی از این نوآوریهاست که […]
صنعت رستورانداری یکی از پرجنبوجوشترین و در عین حال چالشبرانگیزترین بخشهای اقتصاد است. با وجود جذابیتهای فراوان، صاحبان رستورانها با انبوهی از قوانین و مقررات، بهویژه در حوزه مالیات، روبرو هستند. درک صحیح و دقیق مالیات رستوران نه تنها برای جلوگیری از مشکلات قانونی و جریمهها ضروری است، بلکه بهینهسازی فرآیندهای مالی و افزایش سودآوری […]
کیافسی (KFC) نامی آشنا در دنیای فست فود است که با مرغ سوخاری طلایی و خوشطعم خود، میلیونها نفر را در سراسر جهان به خود جذب کرده است. اما این برند چگونه از یک گاری کنار جادهای در دوران رکود اقتصادی آمریکا به یکی از بزرگترین زنجیرههای غذای سریع در جهان تبدیل شد؟ داستان کیافسی، […]
پیتزای ایتالیایی، با سادگی و طعم بینظیر خود، یکی از محبوبترین غذاها در سراسر جهان است. راز اصلی یک پیتزای ایتالیایی عالی، در خمیر آن نهفته است. خمیر پیتزای ایتالیایی، برخلاف خمیرهای پیتزای معمول، نازک، ترد و در عین حال کمی جویدنی است و به خوبی با مواد روی آن ترکیب میشود. در این مقاله، […]
شاورما، این غذای خیابانی محبوب، ترکیبی از هنر آشپزی سنتی و فناوری مدرن است که توانسته طی دههها قلب دوستداران غذا را در سراسر جهان فتح کند. شاورما فراتر از یک ساندویچ یا وعده سریع است؛ این غذا، روایت فرهنگی و تاریخچهای طولانی دارد که با هر نوار برش گوشت، عطر و طعم آن داستانی […]
نظری برای این پست ثبت نشده است.