گرمخانه صنعتی یکی دیگر از وسایل پرکاربرد در حیطه آشپزخانه صنعتی است. گرمخانه صنعتی در طیف وسیعی وجود دارند که هر کدام دارای ظاهر، مشخصات فنی و کاربرد مختص خود هستند. اما یک اصل در همه آنها وجود دارد و آن تولید حرارت به وسیله برق یا گاز می باشد. هدف همه گرمخانه های صنعتی نیز یکی است و آن گرم نگه داشتن غذا برای مدت زمان محدودی می باشد.
انواع گرمخانه غذا صنعتی
گرمخانه صنعتی از نظر ظاهر و کاربرد در دسته بندی های مختلف و زیادی قرار می گیرند که مهمترین آنها به شرح زیر است: 1- گرمخانه رومیزی شیشه ایی یا پیراشکی گرمکن 2- گرمخانه ایستاده شیشه ایی 3- گرمخانه ایستاده فلزی یا گرمکن غذای پرسنلی 4- گرمخانه ایستاده مخصوص رستوران 5- گرمخانه رومیزی مخصوص مرغ کنتاکی یا دیسپلی وارمر 6- گرمخانه ایستاده مخصوص مرغ کنتاکی یا هولدینگ کابینت
گرمخانه رومیزی شیشه ایی یا پیراشکی گرمکن
این نوع گرمخانه جزء ارزان ترین و ساده ترین مدلهای گرمخانه می باشد. این دستگاه از یک محفظه شیشه ایی تشکیل شده است که تعداد یک، دو یا سه سینی استیل درون آن قرار می گیرد. در زیر سینی ها یک المنت حرارتی برقی وجود دارد که توسط یک ترموستات کنترل می شود. در کنار این المنت یک ظرف مخصوص آب نیز وجود دارد که در صورت نیاز می توان آن را پر کرد تا رطوبت داخل گرمخانه تامین شود. این گرمخانه ها برای گرم نگه داشتن و در معرض دید مشتریان قرار دادن غذا مورد استفاده است.
گرمخانه رومیزی شیشه ایی یا پیراشکی گرمکن
غذاهایی که بیشتر دراین نوع گرمخانه نگهداری می شود، عبارت است از: 1- پیراشکی 2- سمبوسه 3- فلافل 4- دونات 5- سیب زمینی سرخ کرده قسمت پایینی این نمونه گرمخانه از ورق فلزی رنگی یا استیل ساخته شده است که نمونه استیل آن گرانتر است. همچنین در سقف این دستگاه یک لامپ جهت تامین روشنایی وجود دارد.
این گرمخانه صنعتی نیز مانند گرمخانه رومیزی شیشه ایی جهت گرم نگهداشتن و به نمایش گذاشتن غذا مورد استفاده می باشد. اسکلت دستگاه از پروفیل آهن ساخته شده و روی آن ورق استیل کشیده شده است. یعنی چیزی که مشتری می بیند ورق استیل است که ظاهری شکیل به دستگاه می دهد و تمیز کردن آن را نیز راحت تر می کند. در چهار طرف دستگاه شیشه مقاوم به حرارت کار شده است که نماش غذا را به خوبی به اجرا می گذارد. این نوع گرمخانه دارای 8 یا 12 طبقه می باشد. طبقه ها از جنس مفتول فلزی که آبکاری کروم شده است، می باشد.
منبع تامین حرارت در این نمونه گرمخانه صنعتی یک المنت حرارتی برقی به کمک یک فن دمنده است که در قسمت پایین دستگاه کار شده است. المنت حرارتی توسط یک ترموستات کنترل می شود. این گرمخانه از دو طرف دارای درب بازشو می باشد که دسترسی به محتویات داخل آن را آسان می کند. به دلیل اینکه این دستگاه را عموما در جلو مغازه ها قرار می دهند جهت جابه جایی آسان آن دستگاه دارای 4 چرخ در زیر می باشد.
از این گرمخانه برای گرم نگهداشتن موارد زیر استفاده می شود: 1- سیب زمینی سرخ شده 2- فلافل 3- سمبوسه 4- پیراشکی 5- پیتزا 6- دونات 7- لازانیا
گرمخانه ایستاده شیشه ایی 12 طبقه
گرمخانه ایستاده فلزی یا گرمکن غذای پرسنلی
این گرمخانه صنعتی دقیقا مشابه یک کابینت یا یک کمد با نمای استیل می باشد. عمده مصرف این دستگاه جهت گرم کردن و گرم نگهداشتن غذای پرسنلی در کارخانجات و ادارات می باشد. افراد می توانند ظرف غذای فلزی خود را قبل از ساعت استراحت در این دستگاه قرار دهند و آن را روشن نمایند. غذای داخل آن به آرامی وبطور یکنواخت گرم خواهد شد.
اسکلت این گرمخانه صنعتی از پروفیل فلزی است و بدنه بیرونی از جنس ورق استیل می باشد که هم ظاهر زیبایی به دستگاه می دهد و هم تمیزکاری آن را آسان می کند. بدنه داخلی از جنس ورق گالوانیزه می باشد. بین دوجداره دستگاه پشم شیشه به عنوان عایق وجود دارد که اتلاف حرارت را به حداقل می رساند. این دستگاه در دو نمونه گازی و برقی ساخته می شود که از لحاظ ظاهری کاملا شبیه به هم هستند.
گرمخانه غذا پرسنلی دو درب برقی
در نمونه برقی این گرمخانه صنعتی منبع تامین حرارت یک المنت حرارتی برقی است که در پایین دستگاه کار شده است. این المنت توسط یک ترموستات کنترل می شود. در نمونه گازی حرارت توسط یک شعله کوچک که روی آن با یک تکه ورق چدنی پوشیده شده است، تولید می شود. در نمونه گازی به صورت استاندارد ترموستات وجود ندارد. اما به صورت سفارشی می توان بر روی آن شیر گاز ترموستاتیک تعبیه کرد.
این گرمخانه صنعتی در دو سایز تک درب و دو درب ساخته می شود. در نمونه تک درب ظرفیت دستگاه 40 ظرف غذا و در نمونه دو درب ظرفیت در حدود 80 ظرف غذا می باشد. دستگاه دارای 6 طبقه که از مفتول فلزی با روکش آب کروم ساخته است، می باشد.
یکی دیگر از کاربردهای این گرمخانه صنعتی برای گرم نگهداشتن همبرگر و ساندویچ آماده به سرو است. غذا داخل این گرمخانه قرار گرفته تا همه اجزا آن هم دما شوند و همچنین تا نوبت دیگر سفارشات مشتری برسد، گرم بماند.
این گرمخانه صنعتی به صورت یک محفظه مکعب مستطیل ایستاده است که بدنه بیرونی و داخلی آن از جنس ورق استیل می باشد. اسکلت دستگاه از پروفیل فلزی ساخته می شود. از این گرمخانه صنعتی جهت گرم نگهداشتن غذای پخته شده در حجم زیاد در رستوران ها و همچنین جابه جایی غذای پخته از آشپزخانه به محل سرو استفاده می شود.
گرمخانه ایستاده مرطوب
منبع تولید حرارت در این دستگاه عموما گاز است ولی نمونه برقی نیز وجود دارد. دستگاه جهت جابه جایی آسان تر دارای 4 چرخ در زیر می باشد. در داخل دستگاه کشوهایی وجود دارد که بنماری 1/1 عمق 20 داخل آن قرار می گیرد. در هر ردیف دو بنماری قرار گرفته و 5 ردیف کشو وجود دارد یعنی سرجمع 10 بنماری ظرفیت دارد.
این گرمخانه صنعتی دارای یک مخزن آب در قسمت پایینی می باشد که وظیفه تولید رطوبت را برعهده دارد. تامین آب به روش دستی یا اتصال به آب شهری انجام می گیرد. کنترل سطح آب در حالت آب شهری به وسیله یک شناور استیل انجام می گیرد.
گرمخانه رومیزی مخصوص مرغ کنتاکی یا دیسپلی وارمر
این گرمخانه صنعتی مخصوص نگهداری مرغ سوخاری یا کنتاکی است که در اصطلاح به آن دیسپلی وارمر نیز می گویند. این دستگاه به صورت رومیزی می باشد و در دو سایز استاندارد 120 و 150 سانتیمتری موجود است. این گرمخانه اصولا دارای دو طبقه می باشد. در طبقه پایین دو سری المنت حرارتی وجود دارد. یک المنت در سقف وجود دارد و یک المنت در مخزن آبی که در قسمت کف گرمخانه تعبیه شده است وجود دارد.
المنتی که در مخزن آب قرار دارد وظیفه ایجاد حرارت را از طریق بخار آب دارد والمنت سقفی سبب تولید حرارت خشک می شود. در طبقه بالا فقط یک المنت وجود دارد که سبب ایجاد حرارت خشک می شود. هر المنت توسط یک ترموستات کنترل می شود. در هر طبقه لامپ جهت تامین روشنایی وجود دارد.
دیسپلی وارمر کنتاکی
در برخی از گرمخانه های کنتاکی آبگیری مخزن به صورت اتوماتیک می باشد. به این معنا که یک شناور الکتریکی داخل مخزن آب قرار دارد که هر زمان سطح آب به پایین ترین حد خود برسد، شیر برقی مخصوص ورودی آب را باز می کند تا جریان آب به داخل مخزن راه پیدا کند. البته برای مکان هایی که آب لوله کشی در دسترس نیست می توان دستگاه را در حالت آب دستی قرار داد.
این گرمخانه های از دو طرف دارای درب های لولایی بازشو هستند. دلیل این امر این است که اصولا در چیدمان مغازه های کنتاکی ، دیسپلی وارمر در قسمت مابین آشپزخانه و کانتر فروش قرار می گیرد. بنابراین برای اینکه آشپز بتواند از یک طرف غذا را داخل گرمخانه قرار دهد و کانتر فروش هم بتوانند غذا را به مشتری ارائه دهند، در دو طرف دستگاه درب تعبیه شده است. برای جلوگیری از شکسته شدن دربها در اثر باز و بسته شدن زیاد، جنس آنها از ورق طلق پلی کربنات است.
این دیسپلی وارمر دارای سینی هایی است که درون آن یک توری استیل قرار می گیرد. غذاهای سرخ شده روی این توری ها قرار گرفته تا روغن اضافی آنها گرفته شود.
گرمخانه ایستاده مخصوص مرغ کنتاکی یا هولدینگ کابینت
این نمونه گرمخانه صنعتی مختص گرم نگهداشتن مرغ کنتاکی و سایز غذاهای آماده برای مدت طولانی می باشد. به این گرمخانه در اصطلاح فنی آشپزخانه صنعتی، هولدینگ کابینت گفته می شود. این دستگاه دارای طبقات کشویی است که در هر کدام سینی مخصوص قرار می گیرد. در این گرمخانه دما و رطوبت توسط یک سیستم الکترونیکی از پیش تعریف شده به نحوی کنترل می شود که بهترین حالت برای نگهداری غذا تامین شود. عمدتا از این گرمخانه جهت نگهداری مرغ کنتاکی سرخ شده در حجم بالا و برای مدت زمان طولانی استفاده می شود.
خرید یک تنور گلی سنتی، اولین قدم برای چشیدن طعم واقعی و نوستالژیک نانهای محلی و خانگی است. اما همانطور که میدانید، بدنه این تنورها از گل پخته نشده یا نیمپخته (سفال) ساخته شده است و به همین دلیل در برابر تغییرات ناگهانی دما بسیار حساس هستند. اگر بدون انجام مراحل آب بندی اولیه تنور گلی، بلافاصله در […]
در دنیای رقابتی صنعت رستورانداری، اولین چیزی که پیش از طعم غذا یا دکوراسیون داخلی، توجه مشتری را به خود جلب میکند، نام رستوران است. نام یک رستوران لاکچری فراتر از یک برچسب ساده عمل میکند؛ این نام هویت، کلاس کاری، و وعدهای است که شما به مشتریان خاصپسند خود میدهید. انتخاب یک اسم هوشمندانه میتواند حسی […]
در صنعت رستورانداری و خدمات غذایی، فاصله بین “یک وعده غذایی عالی” و “یک تجربه ناامیدکننده”، اغلب تنها چند درجه سانتیگراد است. گرم نگه داشتن غذا در رستوران نه تنها یک مسئله مربوط به کیفیت و طعم، بلکه یک ضرورت حیاتی برای حفظ سلامت مشتریان و رعایت استانداردهای بهداشتی است. وقتی مشتری سفارشی میدهد، انتظار دارد غذا […]
در دنیای پویای صنعت غذا و مهماننوازی، ورود به بازار به عنوان یک کارآفرین نیازمند درک عمیق از مدلهای مختلف کسبوکار است. دو گزینه اصلی که پیش روی سرمایهگذاران قرار دارد، راه اندازی کترینگ و تاسیس رستوران است. اگرچه در هر دو مدل هدف نهایی ارائه غذای باکیفیت به مشتری است، اما زیرساختها، استراتژیهای عملیاتی، مدیریت منابع انسانی و […]
بازار رقابتی کافهها، خلاقیت و نوآوری را به یک ضرورت تبدیل کرده است. صرف داشتن قهوه خوب یا فضای دلنشین دیگر کافی نیست. برای اینکه کافه شما در میان انبوه گزینهها بدرخشد و مشتریان را نه تنها یک بار، بلکه بارها به سوی خود بکشاند، نیاز به استراتژیهای هوشمندانه و ایدههایی دارید که شما را […]
کباب در فرهنگ غذایی ما ایرانیها جایگاهی فراتر از یک غذای ساده دارد؛ کباب نمادی از دورهمیها، جشنها و اصالت است. با این حال، چالشهای پخت کباب به روش سنتی، از جمله دود فراوان، زحمت روشن کردن زغال و پخت نایکنواخت، باعث شده تا تکنولوژی به کمک آشپزخانهها بیاید. کباب پز تابشی یکی از این نوآوریهاست که […]
صنعت رستورانداری یکی از پرجنبوجوشترین و در عین حال چالشبرانگیزترین بخشهای اقتصاد است. با وجود جذابیتهای فراوان، صاحبان رستورانها با انبوهی از قوانین و مقررات، بهویژه در حوزه مالیات، روبرو هستند. درک صحیح و دقیق مالیات رستوران نه تنها برای جلوگیری از مشکلات قانونی و جریمهها ضروری است، بلکه بهینهسازی فرآیندهای مالی و افزایش سودآوری […]
کیافسی (KFC) نامی آشنا در دنیای فست فود است که با مرغ سوخاری طلایی و خوشطعم خود، میلیونها نفر را در سراسر جهان به خود جذب کرده است. اما این برند چگونه از یک گاری کنار جادهای در دوران رکود اقتصادی آمریکا به یکی از بزرگترین زنجیرههای غذای سریع در جهان تبدیل شد؟ داستان کیافسی، […]