گیاه بامبو و ظروف آشپزخانه
گیاه بامبو و ظروف آشپزخانه:بامبو گیاهی تجدید پذیر است و سرعت رشد بالایی دارد،منبعی نامحدود و جایگزینی مناسب برای چوب درختان جنگلی است.
برای مشاهده وسایل کافه کلیک کنید.
هزاران گونه بامبو در سرتاسر جهان رشد میکنند،البته آن گونه از بامبو که برای ساخت
ظروف استفاده میشود معمولا در کشورهای شرق دور میرویند.
با وجود مزارع و جنگل های بامبو،نیازی به قطع بی رویه درختان نیست.
بامبو،نیتروژن زیادی مصرف میکند و در مواردی که آب به خاطر وجود نیتروژن بالا آلوده
باشد،با جذب نیتروژن اضافی آب،باعث پاک شدن آن از آلودگی خواهد شد.
برای مشاهده لوازم فست فود کلیک کنید.
گیاه بامبو،استحکام همراه با سبکی
چوب بامبو از استحکام بالایی برخوردار است،از نظر قدرت و دوام با فولاد قابل مقایسه بوده و نسبت به برخی از انواع بتن و آلیاژ های فولاد مقاومت بیشتری دارد.
تراکم و قدرت چوب بامبو،نسبت به تخته و الوارهای موجود در بازار بیشتر بوده و از چوب های مثل افرا،بلوط و ساج محکم تر است.
سبکی،ظرافت و انعطاف پذیری،در کنار استحکام بالا،از مهم ترین ویژگی های بامبو است.
گیاه بامبو،مقاوم در برابر رطوبت
از دیگر ویژگی های بامبو،مقاومت آن در برابر رطوبت است.چوب بامبو رطوبت را جذب نمیکند،در نتیجه ترک نمیخورد،پوسته پوسته نمیشود و کپک و باکتری روی آن رشد نمیکند.
محصولات بامبو نسبت به دیگر محصولات چوبی تغییر سایز کمتری دارند و ابعادشان با گذشت زمان تغییر محسوسی نخواهد کرد.
برای مشاهده لوازم رستوران کلیک کنید.
چوب بامبو بوی نامطبوعی ندارد،سمی نیست.بادوام،پاک،تمیز و غیر لغزنده بوده و حشراتی مانند موریانه به آن علاقهای ندارند.
ساخت ظروف آشپزخانه از گیاه بامبو
تخته های ساخته شده از بامبو برای برش گوشت و خرد کردن سبزی،قاشق های ساخته شده از چوب بامبو برای استفاده در ظروف آشپزخانه نچسب،کاسه،بشقاب و …ظرفی بسیار مفید هستند.
ظروف بامبو و سازگاری با محیط زیست
در کشور های پیشرفته،خرید ظروف بامبو روند صعودی داشته و یکی از مهمترین دلایلی که مردم این ظروف را انتخاب میکنند این است که این ظروف هیچ ضرری برای طبیعت ندارند.
از همان ابتدای تولید،وقتی قسمتی از ساقه گیاه بامبو را قطع میکنند،گیاه اصلی از بین نمیرود و به خاطر این برش اتفاقا رشد سریع تری پیدا میکند.
پرورش درخت بامبو نیاز به آبیاری و استفاده از سموم مبارزه با آفت ندارد.صنعت تولید ظروف بامبو باعث از بین رفتن جنگل های بامبو نمیشود.
بعد هم که این ظروف خریداری شدند تا چندین سال قابل استفاده هستند و حتی بعد از آن به محیط صدمهای نمیزنند.
یکی از بهترین ظروف برای پیک نیک،ظروف یکبار مصرف بامبو است که میتوانید بعد از استفاده آنها را در طبیعت دفن کنید که بعد از مدت کوتاهی در خاک تجزیه میشوند.
بامبو برای خاک تاثیرات مثبتی دارد که خاک را غنی میکند.
پیشینه استفاده از بامبو برای ساخت ظروف
سابقه استفاده از بامبو برای ساخت ظروف به هزاران سال پیش در کشور چین میرسد.
ظروفی که از جنس بامبو هستند برای پذیرایی و سرو غذا مناسب هستند و برای پخت و پز نمیتوانید از آنها استفاده کنید ولی قاشق های بامبو برای آشپزی بسیار سالم و مناسب هستند.
ظروف بامبو چگونه تولید میشوند؟
بامبو فقط شامل یک ساقه و برگ است که معمولا با رشد بامبو این برگها میریزند.
بنابراین از اتمام قسمت های بامبو استفاده میشود.قسمت های پایین بامبو معمولا ضخیم تر است و هر چه به قسمت بالا تر بامبو برویم ضخامت لایه های بامبو کمتر و نازک تر میشوند.
ساختار گیاه بامبو به شکلی است که وقتی رشد میکند پوستهها از ساقه های قدیمی ریخته میشوند.
این پوستهها جمع آوری میشود و از آن برای تولید ظرف یک بار مصرف استفاده میشود.این ظرف های یک بار مصرف بسیار مقاوم هستند و برای محیط زیست ضرری ندارد و خیلی زود در خاک تجزیه میشوند.
از ساقه گیاه بامبو برای تولید ظروف استفاده میشود.فیبر گیاه بامبو بسیار مقاوم و محکم است.
وقتی عمر این گیاه به 5 سال یا بیشتر برسد،ساقه آن را قطع میکنند و طی فرآیندی بسیار مشکل به پودر تبدیل میشود.
برای مشاهده تمامی ویدیوهای تجهیزات آشپزخانه صنعتی زادمن در تماشا کلیک کنید.
این کار در انحصار چند کارخانه است.این پودر را در قالب های ویژه میریزند و با مواد غیر
سمی چسبندگی بین ذرات ایجاد میکنند و ظروف بسیار مقاومی تولید میشود.
انواع سینی،بشقاب،قاشق و ابزار آشپزی با بامبو تولید میشود که واقعا زیبا هستند طول
عمر زیادی دارند و به محیط زیست صدمه نمیزنند.
چرا باید از ظروف بامبو استفاده کنیم؟
ظروفی که از بامبو ساخته میشوند هیچ خصوصیت و ماده سمی ندارند و اگر غذا گرم در
آنها بریزید هم هیچ واکنشی با غذا انجام نمیدهند و از این نظر ظروف بسیار سالمی هستند.
ظروف بامبو بسیار سبک هستند و وزن یک سرویس کامل غذا خوری بامبو شاید به 2 کیلو
گرم هم نرسد.لذا شستشوی آنها راحت است و دست را خسته نمیکنند.
ظروف بامبو در حالی که بسیار سبک هستند بسیار هم مقاوم میباشند.بامبو تقریبا با هیچ
مادهای ترکیب نمیشود و برای همین طول عمر بیشتری نسبت به ظروف فلزی دارد.
نگهداری از ظروف بامبو راحتتر از ظروف فلزی و چینی و سرامیک میباشد.لبه این ظروف به راحتی نمیشکند.